Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahiplerine destek!

Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahiplerine destek!

Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere destek sunulmaya devam ederken 18 yaş üzeri herkese 15 bin TL ödemeler hesaplarda yer aldı. Ev hanımı genç yaşlı işsiz asgari ücretli emekli herkes bu ödemeden faydalanabilir. E devlet üzerinden başvuru süreci başladı.

PTT üzerinden sosyal yardım ödemeleri yapılırken bakanlık tarafından aile yardım ödemelerine ilişkin açıklama geldi. 12 ay boyunca yapılacak 15 bin TL ödeme hesaplarda yerini almaya başladı. Asgari ücretli ve emekli olan herkes başvuruda bulunabilecek. Aile Bakanlığı tarafından ödemeler PTT üzerinden alınması için başvuru detayları ve şartları açıklandı.

AİLE BAKANLIĞI 15 BİN TL YARDIM ÖDEMELERİ

Temmuz ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan destek paket yardımları için gelir şartları merak konusu oldu. Memurlar da başvuru yapmaları durumunda aile yardımı yapılırken tek şart ise hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasına bakılıyor.

ihtiyaç sahiplerine yardım

18 YAŞ ÜSTÜ HERKESE ÖDEME YAPILIYOR

Aile yardımı hane bazlı olarak yapılırken hane içerisinde 18 yaş üstü herkesin başvuruda bulunabileceği duyuruldu. Başvurular e devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılır. Başvuru kriterlere uygunluk olurken form eksiksiz doldurularak başvuru yapılır.

PTT ÖDEMELERİ BAŞLADI

Türkiye Aile Destek paketi kapsamında yardım almaya hak kazanan kişilere PTT üzerinden ödemelerin yapılacağı bilgisi verildi. Aylık 850 TL ve 1250 TL arasında farklılık gösteren ödemeler 7500 TL ile 12.500 TL arasında ulaşıyor. PTT'den TC kimlik kartı ile birlikte alınabilen ödemeler için IBAN numarası belirtilmesiyle beraber aile yardımları hesaplara geçirilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN