Akaryakıt Fiyatlarını Tepe Taklak Eden İndirim! İşte 13 Nisan 2022 Motorin Benzin Ve LPG Güncel Fiyat Listesi

Akaryakıt Fiyatlarını Tepe Taklak Eden İndirim! İşte 13 Nisan 2022 Motorin Benzin Ve LPG Güncel Fiyat Listesi

'Benzin ve motorinin litre fiyatı ne kadar? Akaryakıtta indirim olacak mı?' gibi sorular en çok arananlar arasında. Brent petrol varil fiyatının 99 doların altına düşmesiyle gözlerde motorin ve benzine yapılacak indirime döndü. Sürücüler petrolde yaşanan gerilemenin pompa fiyatlarına da yansımasını beklerken müjdeli haber dün gece geldi. İşte herkesin merakla beklediği motorin, akaryakıt ve LPG indirim müjdesi ve 2022 akaryakıt güncel fiyat listesi.

Rusya-Ukrayna savaşı için görüşmeler devam ederken, brent petrol fiyatları da düşüşe geçti. Milyonlarca araç sahibi de motorin ve benzine yapılacak olan indirime yöneldi. 2022 yılına yüksek zamlarla giren akaryakıt fiyatları başta sürücüler olmak üzere toplu taşıma fiyatlarını da etkiledi. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten dolayı milyonlarca insan akaryakıta yapılacak olan indirime yöneldi. Peki petrol fiyatlarındaki düşüş motorin ve benzini etkileyecek mi? İşte merak ettiğiniz her şey.

benzin.jpg

MOTORİNE GECE YARISI DEV İNDİRİM

Dünya ekonomisini etkileyen Rusya-Ukrayna savaşı yumuşama dönemine geçti. Siyasi açıklamalar sonucunda petrolün varil fiyatı 100 doların altına geriledi. Petrolde yaşanan gerilme nihayet benzin ve motorinin pompa fiyatına da yansıdı. 12 Nisan 2022 tarihi itibariyle motorine 1,04 TL indirim yapıldı. Gece yarısından itibaren pompalara yansıyan motorin indirimi 13 Nisan 2022 tarihinde güncel fiyat listesinde yerini aldı.

motorin.jpg

İŞTE İSTANBUL, ANKARA, İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYAT LİSTESİ

İşte motorine yapılan indirim sonrası İstanbul, İzmir ve Ankara'da motorin, benzin ve LPG güncel fiyat listesi...

İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 18,99 TL, Anadolu yakasında ise 19,00 TL olarak pompalara yansıyor. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul Anadolu yakasında 20.25 TL ile işlem görürken, Avrupa yakasında 20.23 TL. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 19.80 TL, motorin fiyatı 21.27 TL. Ankara'da benzin bir litre fiyatı 19.08 TL iken motorin litre fiyatı: 20,33 TL.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüşü 2 neden bağlayan piyasa uzmanları bunlardan ilkinin Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) üyelerinin geçen hafta acil durum petrol rezervlerinden belli miktar petrolü kullanıma sunmak için anlaştıkları diğer seçeneğin ise stratejik rezervlerden yapılacak satışın, piyasada devam eden daralmayı gelecek aylarda hafifletmesi ve fiyatların yükselişini azaltması.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN