Akaryakıta bayram indirimi geliyor! Gece 00.00'dan sonra depoları fulleyin: Benzin, motorin, LPG alanlar dikkat!

Akaryakıta bayram indirimi geliyor! Gece 00.00'dan sonra depoları fulleyin: Benzin, motorin, LPG alanlar dikkat!

Son zamanlarda petrol fiyatlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını da beraberinde etkilemektedir. Bu sebeple otomobil ve araç sahibi olan vatandaşlar için yakıt masrafları da çok büyük bir önem taşımaktadır. Bayramında gelmesi sebebi ile vatandaş akaryakıta indirim olacak mı sorusunu merak ediyor. İşte detaylar…

Ekonomik olarak zorlu süreçten geçtiğimiz bu dönemde petrol fiyatlarında yaşanılan değişkenlikler de vatandaşın ekonomisine ister istemez yansıyor. Vatandaş bayram nedeni ile akaryakıtta indirim yapılıp yapılmayacağını araştırırken beklenen haber geldi. Detaylar haberimizde…

banka

AKARYAKITA ÇİFTE BÜYÜK İNDİRİM

Brent tipi ham petrol fiyatları dalgalı seyrini sürdürürken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle dalgalanıyor. 21 Nisan'dan itibaren benzin grubu motorine 21 kuruş ve lirası 91 kuruş indirim uygulanacak.

Brent tipi ham petrol fiyatlarında ve döviz kurlarında yaşanan değişimler nedeniyle vatandaşların dikkati benzin ve motorin fiyatlarına çevrilmeye devam ediyor.

AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM

21 Nisan’dan itibaren benzin grubunda 1 lira 21 kuruş, motorine ise 91 kuruş indirim geliyor.

Mevcut akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 21,09 Türk Lirasından satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 22,46 Türk Lirasından satılıyor.

PETROLDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Petrol fiyatları dört günde üçüncü kez düştü. Brent ham petrolünün varili dün yüzde 2 düştükten sonra bugün yüzde 1'den fazla düşüşle 83 doların altına indi.

Fed'in Bej Kitap raporu, ABD ekonomisinin son haftalarda durgunlaştığına işaret ediyor. Bu da enerji talebi görünümünü kötüleştiriyor. Doların son zamanlarda güçlenmesi emtialar üzerinde de olumsuz bir etki yarattı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken. Vergisiz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile KDV hariç rafineri satış fiyatı elde edilir.

Gümrüksüz Rafine Fiyat Hesaplayıcı, belirli bir fiyat değişikliği farkında Gümrüksüz Rafine Satış Fiyatını elde etmek için Akdeniz-İtalyan pazarında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatlarını ve günlük dolar döviz kurunu kullanır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN