Akaryakıta rekor zam geliyor! Araç sahiplerine bir kötü haber daha... İşte 19 Mart güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıta rekor zam geliyor! Araç sahiplerine bir kötü haber daha... İşte 19 Mart güncel akaryakıt fiyatları

Son dakika haberi: Brent petrol fiyatının son 4 ayın en yük seviyesine çıkmasıyla birlikte gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde motorine zam gelirken petrol fiyatlarındaki dalgalanma ile birlikte yeni zamlar gözüktü. Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine okkalı zam geliyor. Peki benzine ne kadar zam yapılacak? Motorine ne kadar zam geliyor? 19 Mart 2024 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir akaryakıt fiyatları...

Milyonlarca araç sahibi bu haber sonrası kontak kapattıracak! Geçtiğimiz hafta akaryakıta gelen çifte zam sonrası gözler akaryakıt tabelalarına çevrildi. Brent petrolün son 4 ayın zirvesine çıkması ve döviz kurunda yaşanan yükseliş benzin ve motorine zam olarak yansıdı. Gelen son dakika bilgisine göre, akaryakıta çifte zam geliyor. Gelen zammı gören sürücüler isyan edecek. Peki benzinin litresine ne kadar zam geliyor? Motorine ne kadar zam yapılacak? 19 Mart 2024 bugün benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? İşte güncel akaryakıt fiyatları ve 19 Mart 2024 Salı benzin, motorin ve LPG fiyatı...

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINA ÇİFTE ZAM GELİYOR!

Brent petrol 87 dolara kadar çıkarak son 4 ayın zirvesine ulaştı. Petrol fiyaltarındaki artış sonrası benzin ve motorine zam göründü. Ünlü ekonomist Tuhan Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, benzine 1 lira 50 kuruş motorinin litresine ise 1 lira 30 kuruşluk zam geleceğini belirtti. Gelen zamlar sonrası tabelalar yeniden değişmiş olacak.

yeni-proje-2024-03-19t113039-990.jpg

19 MART 2024 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL ANADOLU YAKASI BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 41.99 TL
  • Motorin litre fiyatı: 41.83 TL
  • LPG litre fiyatı: 21.43 TL

İSTANBUL AVRUPA YAKASI BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 42.08 TL
  • Motorin litre fiyatı: 41.90 TL
  • LPG litre fiyatı: 21.95 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin litre fiyatı: 42.83 TL
  • Motorin litre fiyatı: 42.71 TL
  • LPG litre fiyatı: 21.85 TL

yeni-proje-2024-03-19t113026-248.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin litre fiyatı: 43.04 TL
  • Motorin litre fiyatı: 42.91 TL
  • LPG litre fiyatı: 21.51 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı bulunur.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Maliyet, Sigorta ve Navlun) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkı kullanılarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN