Altın 2400'ü aşacak dedi ve tarih verdi! Tunç Şatıroğlu 'Altın alınır mı?' sorusuna yanıt verdi, duyan kuyumcuya koştu

Altın 2400'ü aşacak dedi ve tarih verdi! Tunç Şatıroğlu 'Altın alınır mı?' sorusuna yanıt verdi, duyan kuyumcuya koştu

Yatırım dünyası, altın fiyatlarını ve uzman yorumlarını takibe almaktan vazgeçmiyor. Son periyotlarda ardışık rekorlar kıran altın değerlerinin gözünü 2451 seviyesine dikmiş durumda. Ekonomi uzmanı Tunç Şatıroğlu, altının yolculuğunu yorumladı ve yeni rekor düzeyi olan 2451'i hedef gösterdi.

2023'ün ilk çeyrek dönemi altın yatırımcılarına cömertçe kar sağladı. ABD'deki enflasyon baskısı ve dolarla birlikte hızla tırmanışa geçen altın değerleri, bir süredir rekor düzeylere ulaştı.

Altın yatırımcıları güncel değerlerini sıkı bir şekilde izlerken, uzmanlardan altınla ilgili yorumlar da sürekli gelmekte.

Altınla ilgili önerileriyle tanınan Ünlü Ekonomi bilgini Tunç Şatıroğlu, altında yeni rekor düzeyi olarak 2451'i hedef gösterdi.

"ASIL TIRMANIŞ 1897 - 1990'DAN SONRA BAŞLAR"

Ekonomi uzmanı Tunç Şatıroğlu, altın değerlerinin artmaya devam edeceğini belirtirken, yeni analizinde ons altını referans aldı. Altın değerleri için 'Hala alınabilir' tabirini kullanan Tunç Şatıroğlu, teknik analiz yaptı ve hedefin uzun vadeli olarak 2451 düzeyi olduğunu ifade etti.

Ons altını değerlendiren Tunç Şatıroğlu, "Asıl tırmanışların 1897 - 1990'dan sonra başlayacağını düşünüyorum." dedi ve ardından ons altının, geçmişteki doruk noktası olan 2040'lı düzeyleri yeniden test edeceğini ekledi.

1-002.jpg

ALTINDA TARİHİ REKOR SENARYOSU

2040'lı düzeylerin aşılıp aşılamayacağının piyasaya bağlı olduğunu belirten Tunç Şatıroğlu, bu düzeylerin aşılması durumunda yeni tarihi yükselişi tasvir etti.

Ons altının geçmiş doruk noktası olan 2040'lı düzeyleri aşmasının ardından hedefin 2451 olduğunu belirten Tunç Şatıroğlu, "Bu fibonacci, burada zaman yok. Artık bu 2024'te mi olur yoksa 2023'te ani bir tırmanış mı olur onu bilemeyiz. Fibonacci böyle gösteriyor." dedi. Altın ve gümüşün hala alınabileceğini belirten ünlü isim, gümüşün de toparlanacağını ifade etti.

Altında ve gümüşte yükseliş trendine girildiğini belirten Tunç Şatıroğlu, kendisine yöneltilen 'Şimdi alınır mı?' sorularına, 'Alın, alın, alın' şeklinde yanıt verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN