Altın fiyatlarını uçuracak iki detay! Elinde altın olan o tarihi beklesin: Ok gibi fırlayacak

Altın fiyatlarını uçuracak iki detay! Elinde altın olan o tarihi beklesin: Ok gibi fırlayacak

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları yen hafta ile birlikte bir miktar geri çekildi. Güne 1.212 TL'den başlayan gram altın düşüşüne devam ediyor. Uzmanlar ise bankacılık sektöründen gelen haberler ile birlikte fiyatların zirve yapacağını belirtiyor. İslam Memiş yeni zirveyi açıkladı! Elinde altını olanlar o tarihi bekleyin. Yeni rekor geliyor!

Gram altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor! Psikolojik sınır olan 1.900 TL seviyesini aşan gram altın, yeni hafta ile birlikte düşüşe geçti. Ons altın ise 1.970 dolar barajında tıkanmış durumda. Uzmanlar ise bankacılık alanından gelen haber ile birlikte altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçebileceğini belirtiyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tarih vererek yatırımcıları uyardı. Elinde altın olanlar dikkat! Altın fiyatları o tarihte ok gibi fırlayacak. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken altın tahmini...

ALTIN FİYATLARI UÇUŞA GEÇECEK

ABD banka düzenleyicileri Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın beklenmeyen çöküşleri piyasalarda deprem etkisini yarattığını ve altın piyasasında beklenmedik yükselişlere neden olduklarını belirtti. Senato Bankacılık Komitesi önünde ifade veren ABD banka düzenleyicileri arasında Fed, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Hazine Bakanlığı yetkilileri yer aldı.

dffdfdfd-23.jpg

Aynı zamanda düzenleyiciler, ABD bankacılık sisteminin dayanıklı ve sağlam olduğunu vurguladı. Mevcut kuralları gözden geçirme söz veren milletvekilleri, böyle bir şeyin tekrar olmasını önlemek için yeni kuralları incelemeye odaklandı.

RİSK İŞTAHI PİYASALARI CANLANDIRACAK

FXTM kıdemli araştırma analisti Lukman Otunuga, piyasa ile ilgili yorumlarında "First Citizens Bank'ın başarısız olan Silicon Valley Bank'ı (SVB) satın alması için ABD'li düzenleyiciler tarafından desteklenen bir anlaşma, küresel duyarlılığı artırdı ve bankacılık sektörü üzerindeki gerginlikleri yatıştırdı. Yenilenen risk iştahı, muhtemelen güvenli hisseler pahasına küresel hisse senetlerine olan talebi canlandıracak." ifadelerini kullandı.

ELİNDE ALTIN OLANLAR DİKKAT! O TARİHTE...

Otunuga açıklamasının devamında, "Geçen hafta altın psikolojik 2.000 dolar seviyesini üç kez öptükten sonra, ayılar bu inatçı direnişi saldırıya karşı kullandı ve bankacılık korkularını hafifleterek metalin güvenli liman cazibesini daha da köreltti. Fiyatlar kısa ve orta vadede daha düşük işlem görebilirken, uzun vadede Fed'in Eylül'de faiz oranlarını düşürmesine ilişkin beklentiler nedeniyle hala boğaların lehine olmaya devam ediyor." dedi.

gfgfgfgf-2023-03-30t105103-952.jpg

30 MART 2023 ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.213,31 TL'den yapan gram altın bugün 1.209,38 TL alış, 1.209.54 TL satış fiyatından işlem görüyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 4.076.00 TL üzerinden yapan yarım altın 3.999,00 liradan alınıyor, 4.043,00 liradan satılıyor.

ghhghghg-28.jpg

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 2.038,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 30 Mart itibariyle 2.000,00 liradan alınıyor, 2.022,00 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Tam altın 30 Mart günü 7.961,00 TL alış, 8,043,00 TL satış fiyatından el değiştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN