Altın ve dolarda tarihi zirve! Selçuk Geçer uyarılarını peş peşe sıraladı! Sakın satış yapmayın

Altın ve dolarda tarihi zirve! Selçuk Geçer uyarılarını peş peşe sıraladı! Sakın satış yapmayın

Gözler 21-22 Mart tarihinde yapılacak FED toplantısına çevrildi. Yeni faiz kararı ile birlikte altın ve dolar fiyatlarında yaşanacak değişiklikler ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in de gündeminde yer alıyor. Selçuk Geçer, altın ve dolar sahiplerine yakından ilgilendiren önemli bir uyarı yaptı. İşte ünlü ekonomistin o açıklamaları…

Geçtiğimiz ay yapılan FED toplantısının ardından tutanaklar kamuoyu ile paylaşıldı. Küresel piyasalardaki değişiklik rakamlara yansırken yeni toplantıda 25 veya 50 baz puanlık artış yapılması bekleniyor. ABD'de gündemde yer alan bankacılık krizi ile birlikte yapılan yorumlar da boşa çıkarken ünlü ekonomist Selçuk Geçer bütün yatırımcıları tek tek uyardı. İşte ünlü ekonomistin o açıklamaları…


REKOR SEVİYEYE YÜKSELECEK

Slikon Vadisi Bankası'nın (SBV) iflas açıklamaları ile birlikte birkaç bankanın daha iflas bayraklarını kaldırması ABD bankacılık sisteminde kriz çanlarının çaldığını gösteriyor. Piyasada sadece 3 gün içerisinde 500 milyar doların üzerinde nakit çıkışı yaşanırken yatırımcılar da borsadan çıkardığı paraları güvenli liman olarak görülen altına yatırmaya karar verdi. Atılan adımlarla birlikte ons altın fiyatı son 1 yılını zirve rakamlarına ulaşırken haftayı 1990 dolar seviyesinde tamamladı.

selcuk-gecer-dolar-aciklamasi-1.jpg

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer altının gelecek birkaç ay içerisinde küresel ölçekte değer kazanmaya devam edeceğini vurguladı. Yaz aylarında Altın fiyatlarında yükseliş görüleceğinin altını çizen Geçer TL'deki değer kaybı nedeniyle de gram altının yıl sonunda 2.000 TL seviyelerine yükseleceğini ifade etti.
Yaşanan gelişmelerle birlikte FED'in alacağı kararların ne olacağı da merak ediliyor. Türkiye'deki dolar kuru hakkında yaptığı açıklamalarla sık sık gündem Geçer, 22 mart tarihinde açıklanacak kararla birlikte radikal bir değişiklik olmayacağının altını çizdi. Selçuk Geçer, 25 baz puanlık faiz artırımının en muhtemel senaryo olduğunu belirtti.


11 AYIN REKORU


SBV'nin iflas etmesi ile birlikte sürecin uzun soluklu olacağına dikkat çeken Geçer, altındaki yükselişin devam edeceğini vurguladı. Yatırımcılar için diğer bir fırsat noktasının ise Kripto paralar olduğuna değinen uzman isim, “10 gün önce yaşadığı ani düşüşle 19 bin dolar seviyelerine gerileyen bitcoin, ABD'de yaşanan krizin domine etkisi yaratabileceği ve 2008 Küresel Ekonomik Krizi'ne benzer bir durumun ortaya çıkabileceğine yönelik paniklerin ardından yatırımcıların kaçış noktası oldu.” ifadelerini dile getirdi.altin-fiyat-001.jpg

27.700 dolar seviyesine yükselen Bitcoin'in değer kazandığını ifade eden Geçer, altcoinlerin de kendisi ile birlikte yukarı çıkacağını söyledi. Kripto para borsasında boğa sezonunun geldiğine işaret eden Selçuk Geçer, yeni rekorun çok da geç bir tarihe kalmayacağını sözlerine ekledi.


DOLAR SAHİPLERİNİ UYARDI


Dolar kurunda görülecek dalgalanmaları ve FED tarafından alınacak yeni kararların Türkiye için sıkıntılı bir süreç olacağına değinen Selçuk Geçer, 2 ay için büyük çaplı bir değişiklik olmayacağının altını çizdi. Selçuk Geçer, "14 Mayıs'a kadar iktidarın elinde ne var ne yok doları baskılamak için kullanacağı aşikar. Böylesi bir ölüm-kalım seçiminde önümüzdeki aylarda dolar için dikkate değer bir artış beklemek pek akıllıca gözükmüyor.” şeklinde konuştu.

dolar.jpg

Şimdilerde doların zaten değerini yükselttiğini aktaran uzman isim, rakamların tabelaya yansımasına Haziran ayını bulacağını değindi. Seçimlerden çıkan sonuca göre Türkiye'deki yatırımların oranının büyük bir değişiklik göstereceğini işaret eden ünlü ekonomist, aynı ekonomi anlayışının iktidarda kalması durumunda İngiliz Finans kuruluşunun yaz aylarında Dolar kurunu 26 TL seviyesine çıkaracağını söyledi. Bunun yanı sıra sene sonunda rakamların 35-40 seviyesine yükseleceğini aktaran Geçer, bu konuda çok fazla raporun yayınlandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN