Altın yatırımcıyı ters köşe edecek! Araplar altın almak için gelmeye başladı, kuyumcular o tarihte altında fırtına bekliyor

Altın yatırımcıyı ters köşe edecek! Araplar altın almak için gelmeye başladı, kuyumcular o tarihte altında fırtına bekliyor

Altın fiyatlarında flaş gelişme! ABD'den gelecek olan enflasyon rakamları öncesi düşüş geçen altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Gram altın 1.663 liraya kadar gerilerken çeyrek altın fiyatı ise 2.739 TL'ye kadar düştü. Yaşanan düşüşler yatırımcıları tedirgin ederken 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusu merak konusu oldu. Altın yatırımcıyı ters köşe edecek! Araplar altın almak için gelmeye başladı. Kuyumcular altında patlama tarihini açıkladı, hazırlıklı olun.

Altın fiyatları küresel ekonomilerden gelen veriler ile birlikte değişmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası hızla düşüşe geçen altın fiyatları ABD'den gelecek olan enflasyon verisi öncesi dibi görmüş durumda. Vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın alınır mı, satılır mı? Gram altın ne kadar oldu?' sorusunu araştırırken kuyumculardan beklenen haber geldi. Altın yatırımcıyı ters köşe edecek! Araplar altın almak için gelmeye başladı. O tarihte altın fiyatları uçacak! İşte 15 Eylül 2023 güncel altın fiyatları...

ARAPLAR ALTIN ALMAK İÇİN AKIN AKIN GELMEYE BAŞLADI

Trabzon'da Arap turistler ve gurbetçiler çarşı pazarı hareketlendirdi. Mevsim geçişlerinin hüküm sürdüğü bugünlerde ise bir durgunluk hakim. Son günlerde altının gram fiyatlarında yaşanan durgunluk da piyasaları daha olumsuz etkilerken uzman isim Zekeriya Tonyalı şu açıklamalarda bulundu:

"Altının durgunluğu dünya piyasasındaki olaylardan dolayı. Dünyadaki bazı insanlar altının çok daha değerleneceğini bilhassa eylül ayı sonlarına doğru altında büyük bir yükseliş bekleniyor. Yani 2 bin 500 civarlarında olacağı konuşuluyor. Bence olabilir çünkü, senelerden beri altının ONS fiyatı 1.900-1.920 civarında dolaşıyor, bu maliyetini karşılamıyor. Önümüzdeki günlerde ne olacağını hep beraber göreceğiz."

hghggh-2023-09-15t111852-836.jpg

KUYUMCULAR TARİH VERDİ: ALTIN BİR ANDA FIRLAYACAK!

Altın fiyatlarının tekrardan yükseleceğini belirten kuyumcu Erhan Şakar, tarih vererek, "Altın yatırımcısını hiçbir zaman üzmemiştir. Yani altın uzun süreli bir yatırım aracıdır. Uzun süreli yatırımlarda altının her zaman kazandıracağı garantidir. Yatırımcılara altına yatırım yapmayı tavsiye ederim. Birkaç gündür piyasalarda bir anormallik söz konusu. Yaz sezonu bittiği için kış sezonuna girildiği için tüm piyasalarda tabii ki biraz daralma olacaktır. Önceki yıllara oranla değerlendirecek olursak tabii ki piyasalarda düşüşler oldu. Yatırımcılar yıl sonuna kadar altının fiyatı 2 bin TL’yi görecek diye söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN EN KADAR OLDU?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altın onsunun bin 916 dolar olduğu 15 Eylül 2023 tarihi itibariyle bugün gram altın, güncel olarak 1.659 liradan işlem görmektedir.

ghhg-17.jpg

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın için güncel alış fiyatı 2.757 lira olarak belirlenirken, satış fiyatı 2.801 TL'dir.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın fiyatları da yatırımcıların yakın takibinde. Bugünün alış fiyatı 5.530 lira, satış fiyatı ise 5.603 lira olarak belirlenmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN