Altına yatırım yapacaklar dikkat: Yeni dönem bizi bekliyor! İslam Memiş'ten kritik uyarı

Altına yatırım yapacaklar dikkat: Yeni dönem bizi bekliyor! İslam Memiş'ten kritik uyarı

Yastık altı altın için yeni uygulama ve teklifler gündemdeki yerini koruyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, yeni dönemle ilgili yatırımcılar için bir analizde bulundu. İşte, İslam Memiş altın tahminleri...

Altın ithalatında 'normalleşme' planları yapılırken finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, önemli değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş, TV100'deki yazısında şu öngörülerde bulundu:

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iki hafta önce altın kotası için umutlandırıcı bir açıklama yapmıştı.

İki hafta önce, "Altın ihthalatında normalleşmeye gideceğiz" diyen Şimşek Cuma günü kafaları karıştıran sert bir açıklama yaptı.

Şimşek, "Bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, bir köşede atıl olarak duracak, bunun neresi vatandaşın menfaatine? Çıkar çevreleri rahatsız, kusura bakmasınlar" dedi.

Bu sert açıklamayı yorumlamamak şimdilik en iyisi. Ancak bu sert açıklama, "Altın için yeni bir dönem mi?" sorusunu beraberinde getiriyor.

Benim cevabım evet. Altın için yepyeni bir dönem bizi bekliyor! Altın için plan tıkır tıkır işliyor. Yeni dünya düzeni için artık vakit de daralıyor. Bazı şeylerin 2030'a kadar zamanı var. 2030’da bambaşka bir sistem bizi bekliyor.

Mesela İran'da süreç başladı. İran'da kuyumcular protesto için kepenk indirdi. Neden mi? İran'da kısa bir önce yürürlüğe giren Kapsamlı Ticaret Kanunu'nun 18. maddesi kuyumculara sahip oldukları tüm altın stoğu ve tüm altın alım satımı yapan herkesin bilgilerini sisteme girme zorunluluğu getirildi. Sistem, artık kontrol bende diyor

Aklıma şu geldi; Türkiye'de altın ithalat yasağı ile beraber iç piyasada altın kıtlığı oldu. Sorunun çözülmesi için iki kamu bankası görevlendirildi. İki kamu bankası, fiziki altın ihtiyacı olan sektörün fiziki altın ihtiyacını gidermek için internetten form dolduranlara 3 işlem gününde teslim ediyor. İthalat, kuyum sektörüne yasak bankalara serbest. Bizdeki sistem de artık kontrol bende diyor.

Önce 0,25-0,50 gram altınların üretimi yasaklanıyor, sonra altın ithalat yasağı geliyor, sonra da bir metal oluyor! Bakalım sırada ne var?

Benim için olabilecek sıralamam şöyle:

- Altın basımında yeni dönem

Rafinerilerin ve Darphane'nin ürettiği tüm altınlar seri numaralı bir basım ile kayıt altına alınır. Bu seri numaralı altınlar kayıt altına alındığından en son sahibi kolaylıkla tespit edilebilir.

- Yastık altı için yeni uygulama ve teklifler

Bugüne kadar yastık altı altınlar için bir çok uygulama devreye girdi ve ekonomiye kazandırıldı. Bundan sonra daha yüksek faiz getirili teklifler sunulabilir.

- Kuyum sektörü daralabilir

Yeni yasal düzenlemeler ile kuyumculuk sektörü artık zorlaştırılabilir. Küçük mağazaların çoğu kapatmak zorunda kalabilir. İran örneği gibi.

- Dijital cihaz zorunluluğu

Yeni üretilen cihazlar ile beraber her şey kayıt altında olacağından satışlar için de hesap makinasına benzer cihazlar zorunlu hale gelebilir.

Bunun gibi bir çok gelişmeyi bekliyorum. Sonuç itibariyle 'fiziki altın sahibi olan son nesil olduğumuzu' anımsatmak isterim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN