Altında yeni düzenlemeye hazır olun: İslam Memiş altına gelecek yasağı tarihiyle duyurdu!

Altında yeni düzenlemeye hazır olun: İslam Memiş altına gelecek yasağı tarihiyle duyurdu!

Altın fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ederken yatırım yapmak isteyen vatandaşlar da çareyi 0,25 ile 0,50 gram altına yönelmekte buldu. Geçen sene dolandırıcılık riskinin önünü kesmek için kesme altın yasaklanırken, İslam Memiş’e göre şimdi de o altınların üretimine bir darbe vurulabilir. İşte, İslam Memiş’in o açıklamaları…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili şok edici bir iddia ortaya attı. Altın fiyatlarındaki artışın ardından vatandaşlar 0,25 ile 0,50 gram altınlara yönelirken o altınlar üretimden kaldırıldı. Memiş’e göre şimdi de 22 ayar gram altın üretimden kaldırılacak…

DÜŞÜK BÜTÇELİLER YATIRIM YAPAMAYACAK

Memiş, 2023 yılında üretimi durdurulan çeyrek ve yarım gram altınların ardından bu yıl da 22 ayar gram altınların üretiminin durdurulacağını söyledi. Bu adım, birikim alışkanlıklarında değişikliği neden olurken, düşük bütçelilerin de yatırım ağı kısıtlanmış olacak.

islam-memis-4.jpg

Söz konusu yasak, ilk aşamada 22 ayar gram altınlar için geçerli olacak. İlerleyen dönemde ise 24 ayar için de geçerli olabilir. Bu durumda, elinde altın olanlar satışını yapabilecek olsalar da kesme altına uygulanan sınırlama gibi gram altında da sınırlama geçerli olacak.

Bu durum ise kuyumcuların 22 ayar gram altınları kabul etmemesine ve piyasadaki satış talebinin düşmesine yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN