Altını bozan bunu alıyor! İslam Memiş zamanında çok kazandıracak demişti: Altın devri artık bitti…

Altını bozan bunu alıyor! İslam Memiş zamanında çok kazandıracak demişti: Altın devri artık bitti…

Dalgalanmaların devam ettiği piyasada vatandaş güvenli bir yatırım aracı ararken artık altını bozduran bunu alıyor. İslam Memiş’in önceden dikkat çektiği ve çok kazandıracak dediği o yatırım aracından sonra altın devri artık bitti…

Geçen sene yatırımcıya %80’i aşkın bir kazanç getirisi sunan altın yeni yılda yatay bir seyir izlerken, iç piyasada yatırımcılar da yönünü değiştirdi. Öyle ki Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, o yatırım aracına ciddi bir talep olduğunu belirtti…

GÜVENLİ LİMAN ARTIK DEĞİŞTİ

Güvenli liman olan altının yerini artık gümüş aldı. İslam Memiş gümüşe olan taleple ilgili, "Son yıllarda Türkiye'de hem bankalarda hem de fiziki tarafta, Kapalıçarşı piyasasında gümüşe olan talebin ciddi anlamda arttığını gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fiziki gümüşlerin granül olarak satıldığını söyleyen Memiş, "Ben böyle granül almak istemiyorum. Problem yok. Külçe aynı altın gibi 1 kg, 100 gram, 50 gram varsa gümüş tarafında da aynı tercih var. Granül gümüşlerde de paranıza göre alabiliyorsunuz" dedi.

gumus-2.jpg

ATV Haber’e konuk olan İslam Memiş, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“Gümüş neden önemli? Gümüş fiziki olarak dünyanın ihtiyacı olan bir emtia. Yatırımcılara kazandıracağını tahmin ediyoruz. 2022 yılında gümüş altını tahtından etti. Mesela altın getirisi yüzde 43'tü, gümüşün getirisi yüzde 45. 2023 yılına baktığınız zaman yine altın tarafındaki getiri yüzde 80 olurken gümüşün getirisi yüzde 57 oldu. Her ikisi de aslında yarış halinde.

gumus-1.jpg

Gümüşe ilgi, altını geçti. Gümüş yükselen trend, altınsa son dönemde yatay bir seyir izliyor. Kuyumcu Serkan Hüner, "Yılbaşında 2 bin 70-2 bin 75 bandından sattığımız gram altını bugün itibariyle 2 bin 50 liraya satıyoruz.1 Ocak'ta 20 gram bir bilezik 38 bin 500 lira civarındayken bugün itibariyle 38 bin lira bandında"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN