Anne babalar vakit kaybetmeden başvurun! 1 ila 4 çocuğu olanlara her ay 350-650 TL yardım yapılacak: Şartları Bakanlık duyurdu

Anne babalar vakit kaybetmeden başvurun! 1 ila 4 çocuğu olanlara her ay 350-650 TL yardım yapılacak: Şartları Bakanlık duyurdu

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini hızlandırdı. Özellikle depremden sonra çocuklara yönelik destek kampanyaları peş peşe duyurulurken gelen son dakika bilgisi ailelere umut oldu. Anne ve babalar vakit kaybetmeden hemen başvurun. 1 ila 4 çocuğu olanlara her ay 350-650 TL arası yardım yapılacak. Şartlar tek tek duyuruldu. Peki Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevapları!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir duyuru gerçekleştirildi. Destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Anne babalar vakit kaybetmeden hemen başvurun. 1 ila 4 çocuğu olanlara her ay 350-650 TL ödeme yapılacak! Şartlar tek tek belli oldu. Herkes başvurabilir. Peki Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır? Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ne kadar? İşte çocuk yardımının detayları ve ödenecek olan tutarlar...

dfffdfdfd-1.jpg

Deprem felaketi sonrası sosyal destek ödemelerini hızlandıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yardımcı olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyurulan çocuk desteği ödemeleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Çocuk yardımı başvuruları nereden yapılır? Kimler çocuk desteği alabilir?

HER AY 350-450 TL ARASINDA ÖDEME YAPILACAK

Bakan Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını belirtti. "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanede bulunan çocuk sayısına göre aylık 350-650 TL arasında destek ödenecek. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" dedi.

gfgfgfgf-96.jpg

ANNE BABALAR VAKİT KAYBETMEDEN BAŞVURUN!

Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamalar sonrası çocuk desteği başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

fggfgfgff.jpg

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olması. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

Hanedeki Çocuk Sayısı - Aylık Destek Tutarı (TL)

  • 1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
  • 3 çocuklu hanelere: 450 TL
  • 4 çocuklu hanelere: 550 TL
  • 5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN