Araç sahipleri için son 6 gün! Yeni düzenleme 1 Şubat’ta başlıyor: Yaptırmayana af yok

Araç sahipleri için son 6 gün! Yeni düzenleme 1 Şubat’ta başlıyor: Yaptırmayana af yok

Araç sahiplerini ilgilendiren yeni karar açıklandı. Bu kapsamda yeni düzenleme 1 Şubat’ta başlıyor. Yaptırmayana ise af yok. İşte detaylar…

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 1 Şubat 2024’ten itibaren zorunlu trafik sigortası prim ücretlerine %10 zam yaptı. Karar, 2024 Ocak ayında belirlenen araç grupları ile kullanım türlerine göre uygulanan baz primleri etkileyecek biçimde alındı.

SEDDK tarafından yapılan açıklama kapsamında, 14 Temmuz 2007’de yayımlanan yönetmeliğin geçici 11. Maddesi kapsamında, 2024’te belirlenen araç gruplarına göre uygulanmakta olan primler, 2024 Şubat ayı itibari ile %10 zamlı olarak geçerli olacak.

yeni-proje-4-001.jpg

YAPTIRMAYANLARA UYGULANACAK CEZA BELLİ OLDU

Zorunlu trafik sigortası yaptırmadığı tespit edilen sürücülerin ehliyet, ruhsat ve güncel trafik sigortası poliçesini ibraz etmesi talep edilecek. Sigorta poliçesi bulunmayan araçlar trafikten men edilirken, özel park alanına çekilerek sigorta yaptırılana kadar orada tutulacak. Sigorta işlemleri tamamlandıktan sonra araç park ve çekici ücreti karşılığında sahibine teslim edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN