Art arda iflas ediyorlar! Bir giyim devi daha iflas topunu dikti: AVM'lerden bir dev daha eksildi

Art arda iflas ediyorlar! Bir giyim devi daha iflas topunu dikti: AVM'lerden bir dev daha eksildi

Pandemi ile birlikte dünya genelinde büyük bir ekonomik kriz patlak vermiş durumda. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu dev şirketlerin elini kolunu bağlarken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen iflas haberi vatandaşları şaşkına çevirdi. Art arda iflas ediyorlar! Bir giyim devi daha iflas topunu dikti. Tüm AVM'ler mağazaları kapanmaya başladı. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da süren İsrail-Filistin çatışması küresel piyasaları olumsuz yönde etkilerken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle ham madde fiyatlarındaki artış şirketlerin elini kolunu bağlamış durumda. Son olarak gelen iflas haberi ise piyasaları altüst etti. Art arda iflas ediyorlar! Bir giyim devi daha iflas topunu dikti. Tüm mağazalarına kepenk vuruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi. İşte iflas haberinin detayları...

DÜNYACA ÜNLÜ GİYİM DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Amerika'nın önde gelen moda perakendecilerinden Express Inc, iflas bayrağını çekti. 44 yıldır faaliyet gösteren dev giyim şirketi iflas etti. Türkiye dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında sunduğu ürünleriyle tanınan şirket, mahkeme kararı ile iflas sürecine girmiş oldu.

yeni-proje-2024-05-28t102506-153.jpg

44 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYORDU

1980 yılında ABD'de faaliyetlerine başlayan ve sonrasında dünya çapında genişleyen bir tekstil devine dönüşen Express Inc, iflasın eşiğine geldi. Pandemi sonrası ekonomik zorluklarla karşılaşan şirket, uzun süredir yürüttüğü toparlanma çabalarında başarılı olamadı.

Geçtiğimiz yılı yüzde 59'luk bir değer kaybıyla kapatması, yatırımcılarını büyük zarara uğrattı ve toplam borcunun 400 milyon doları aşmasıyla iflas etmek zorunda kaldı.

yeni-proje-2024-05-28t102521-673.jpg

MAĞAZALARI TEK TEK KAPANIYOR! BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Şirketin hisselerinde yaşanan keskin düşüşlerin ardından, firmaya bağlı olan Express, Express ve UpWest gibi giyim markalarının mağazaları tek tek kapatılmaya başlandı. Şirket, iflas başvurusu yapmadan önce, yaklaşık 280 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için başvuruda bulunmuştu. Gelen iflas haberi ile dev giyim şirketinin mağazaları tek tek kapanırken binlerce çalışanın işsiz kalacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN