Asgari ücret zammı geliyor! Zam tahminleri gündemi sarstı, asgari ücret için o rakam bekleniyor!

Asgari ücret zammı geliyor! Zam tahminleri gündemi sarstı, asgari ücret için o rakam bekleniyor!

Ülkemizin gündeminde yer alan zam beklentileri üzerine açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan asgari ücret zam açıklaması ile birlikte çalışanlar ara zam araştırmasına koyuldu. Temmuz ayının işaret edilmesi ile birlikte asgari ücrete yapılacak zam kulislerde konuşuluyor. Günümüzde 8 bin 500 TL olan asgari ücret zammı için 10 bin TL hedef gösterildi. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ülkemizde yaşanan zamlı süreç ile birlikte asgari ücretli çalışanların zam beklentisi oluştu. En düşük emekli maaşının geçtiğimiz günlerde yapılan zam sonrasında 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesi dikkat çekti. Yapılan zam sonrasında asgari ücret zammına dair açıklama bekleyişine girildi.

Seçim öncesinde asgari ücrete zam geleceğine dair paylaşımlar yer aldı. Asgari ücrete zam yapılmayacağı ifade edilse de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuya açıklık getirildi.

Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte temmuz ayında asgari ücrete yeniden zam yapılacağı belirtildi. 2023 yılının ocak ayında zamlanan asgari ücrete temmuz ayı ile birlikte bir ara zam beklentisi oluştu. Yapılan açıklamaların üzerine asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacağına dair araştırmalar da başladı.

dhatcfrxuaytwfu.jpg

ZAM İÇİN TEMMUZ AYI İŞARET EDİLDİ!

Asgari ücret zam hakkında öncelikle en düşük emekli maaş zammını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ara zam yapılmayacağını duyurmuştu. En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesi üzerine asgari ücretli çalışanlar da zam bekledi.

Seçim öncesi alınan kararlar ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Asgari ücret zammının yapılacağını ifade etti. Yapılan açıklamaya göre asgari ücret temmuz ayında yeniden zamlanacak.

0x0-korona-sonrasi-harekete-gecilmisti-o-odemeler-bugun-basladi-1588923116729.jpg

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM İLE NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret hakkında duyurulan zam müjdesi ile birlikte kulislerde hareketlilik meydana geldi. Temmuz ayında yapılacak olan ara zam ile birlikte asgari ücretin ne kadar olacağına dair araştırmalar başladı.

Kulislerde ocak ayında yapılan zam sonrasında 8 bin 500 TL olan asgari ücretin temmuz ayında yapılacak zam sonrasında ise 10 bin TL'ye yükselmesini bekliyor. 2022 yılında da yapılan ara zam ile birlikte enflasyon rakamlarında ani ve büyük yükselişler görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN