Asgari ücret zammında uçuk değil, gerçek rakam! Flaş tahmin geldi: En az bu kadar olacak!

Asgari ücret zammında uçuk değil, gerçek rakam! Flaş tahmin geldi: En az bu kadar olacak!

Milyonlarca asgari ücretli vatandaş yapılacak zamları merakla beklerken o oranlar da yavaş yavaş netleşmeye başladı! Peki asgari ücret ne kadar olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Asgari ücretli vatandaş emekli maaşına yapılan 2 bin TL zam sonrasında ara zam beklemiş ancak zamlar için Temmuz ayı işaret edilmişti. Peki asgari ücrete Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Oranlar belli oldu mu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET ZAMLARI BELİRLENİYOR

Asgari ücret zamları ile ilgili Temmuz ayı beklenirken 2023 senesinin ilk 6 aylık enflasyon oranları da belirlenmeye başladı. Tahminlere göre senenin ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25-30 arasında gelecek. Ekonomist Muharrem Bayram tarafından yapılan açıklamalara göre enflasyon verileri düşmeye başlamazsa asgari ücret için zam ya da refah payı gibi iyileştirmeler yapılabilecek. 

Asgari Ücret Zamlarında Gerçek Rakamlar

Ancak asgari ücret zammının enflasyonu da yükselteceği için dengeli bir zam yapılması gerektiği de belirtiliyor. Enflasyon oranlarında hızlı bir düşüş gerçekleşmediği sürece seyyanen zam ihtimali yüksek gibi duruyor. Ekonomist, 2023 senesi için asgari ücret zamlarının 11 bin TL gibi iddialarının doğru olmadığını, ara zam için de gerçekçi yapılmayan tahminleri dikkate almamak gerektiğini belirti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN