Asgari ücrete ara zam değil devasa zam iddiası! İki tarihe dikkat çekildi: Maaşlar o miktara ulaşabilir!

Asgari ücrete ara zam değil devasa zam iddiası! İki tarihe dikkat çekildi: Maaşlar o miktara ulaşabilir!

14 Mayıs 2023'te yapılacağı kesinleşen genel seçimler için geri sayım başladı. Bu kapsamda asgari ücrete de 6 ay sonra değil daha erken zam yapılması gündeme gelmişti. Konu hakkında iddialar git gide artıyor. Peki seçim öncesi asgari ücrete ara zam yapılması mümkün mü? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gitmeye hazırlanıyor. Siyasi partiler seçim hazırlıklarına başladı bile. Seçim yaklaştıkça farklı vaatler de gündeme geliyor. Bu vaatlerin en büyüklerinden biri de asgari ücrete yapılacak zam.

AK Parti hükümeti daha önce yaptığı açıklamalarda seçime giderken tüm kesimlerin taleplerinin değerlendirileceğini ve yerine getirileceğini taahhüt etmişti.

Henüz seçim tarihi belli değilken bu taleplerden en büyüğü olan EYT yasası ve 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçirildi. Sıra asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılacak zamma geldi. Partiye yakın çevrelerden edinilen bilgiye göre AK Parti bu taleplerin karşılanması için de çalışmalara başladı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı seçim öncesi yeniden gündeme geldi. Seçim çalışması olarak Ak Parti'nin asgari ücrete ara zammı öne çekebileceği beklentisi çoğaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yılbaşında %54 zamla asgari ücretin 8506 TL'ye çıktığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının devamında asgari ücrete ara zam yapılabileceği sinyallerini vermesi de bu beklentiyi öne çeken unsurlardan biri.

Geçtiğimiz yıl yükselen enflasyon nedeniyle Temmuz ayında asgari ücret arttırılmıştı. Bu yıl da enflasyon yükselmeye devam ediyor ve asgari ücretlinin zam beklentisi çoğalıyor.

SEÇİM ÖNCESİ ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Her geçen gün yükselen enflasyon ve düşen alım gücü başta gıda ürünleri olmak üzere pek çok kalemde ihtiyaçların karşılanmasını zora sokuyor. Geçinmekte zorlanan asgari ücretliler de bu sebeple ücretlerine yapılacak zammı dört gözle bekliyor. Ancak Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası bütçenin buna izin verip vermeyeceği de şüphe uyandırıyor. Yine de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemleri ve seçim kampanyası doğrultusunda asgari ücrete hatırı sayılır bir zam yapılmasını sağlayacağını düşünenler az değil.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE VADETMİŞTİ?

Aralık ayında gerçekleşen asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarının ardından komisyon üyeleri ile birlikte kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı için yeni asgari ücreti 8506 TL olarak duyurmuştu.

Erdoğan açıklaması sırasında geçtiğimiz yıl Temmuz ayında olduğu gibi bu sene de enflasyona bağlı olarak asgari ücrete ara zam yapmaktan çekinmeyeceklerini dile getirmişti.

Bu sebeple milyonlarca çalışan yükselen enflasyon ve yaşanan felaketler sonrası asgari ücrete yapılacak bir zammın beklentisi içinde.

Ayrıca 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler öncesinde de iktidar partisinin asgari ücretle ilgili bir sürpriz yapabileceği düşünülüyor.

Henüz bu konuda değerlendirmeye alınan bir şey olmasa da asgari ücrete zammın büyük bir zam oranıyla nisan ayında bakanlar kurulunda değerlendirilebileceği öngörülüyor. Açıklama için öngörülen tarih ise 1 Nisan veya 1 Mayıs...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN