Asgari ücrete katmerli zam yolda! En az 10 bin 280 TL en yüksek ise... İşte sevindiren yeni rakam

Asgari ücrete katmerli zam yolda! En az 10 bin 280 TL en yüksek ise... İşte sevindiren yeni rakam

Ekonomi Müdürü Faruk Erdem asgari ücretin refah payı ile birlikte 11.057 lira olacağını söylendi. Bu yönde kulislerden aldığı bilgileri de paylaşan Erdem, asgari ücret tespit komisyonun ara zam için Haziran’da toplanacağını belirtti. İşte detaylar...

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber'de sunucu Cansın Helvacı'nın konuğu olarak asgari ücrete yönelik Temmuz ayı zam oranları hakkında bilgi verdi. Erdem, refah payıyla birlikte yüzde 30-35 arasında bir zam beklendiğini belirterek asgari ücretin 10.057 TL olacağını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİ: 11 BİN 57 TÜRK LİRASI

zam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise bu ay içinde yeni asgari ücret zam oranlarını belirlemek üzere bir araya gelecek. Erdem, TÜİK tarafından açıklanacak olan 4 aylık enflasyon verilerinin 15-22 aralığında olabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz ay doğalgaz paralarının alınmamasının bu düşüşte etkili olduğunu belirten Erdem, Temmuz ayında bu rakamların artabileceğini söyledi.

Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgi'nin 500 dolarlık asgari ücret tahminini hatırlatan Erdem, şu anda asgari ücretin Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 430 dolar olduğunu belirtti. Ancak refah payı dahilinde yüzde 30-35 arasında bir zam yapılacağını ve bunun sonucunda asgari ücretin 11.057 TL olacağını düşündüğünü ifade etti.

Sosyal medyada asgari ücretin 12.500 TL'ye kadar çıkacağı iddialarının paylaşıldığına değinen Erdem, bu görüşte olmadığını belirtti. Büyük şirketlerin yüksek asgari ücret karşılığında maliyetlerini zam yaparak halktan çıkardıklarını ifade eden Erdem, küçük esnafın bu kadar yüksek bir asgari ücreti karşılamasının kendilerini zor duruma düşüreceğini söyledi. Küçük esnafın büyük şirketler kadar bu tür bir şansa sahip olmadığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN