Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Gelecek Mi? Ömer Çelik'ten Dikkat Çeken Açıklama Milyonların Gözü Bu Haberde

Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Gelecek Mi? Ömer Çelik'ten Dikkat Çeken Açıklama Milyonların Gözü Bu Haberde

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı hükümetten gelecek olan asgari ücret açıklamasında. Konu hakkında son değerlendirme AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, AK Parti MYK'sında 'Temmuz ayında asgari ücrete zam olacak' iddialarına ilişkin konuştu. Erdoğan asgari ücretle ilgili yaptığı son açıklamada Aralık ayını işaret etmişti. Memurlar enflasyon farkını Temmuz ayında alacak.

Ocak ayında yapılan zam daha üzerinden 4 ay geçmeden eridi. Enflasyonun TÜİK rakamlarında bile yüzde 70'e yaklaşması parayı tam anlamı ile pula çevirdi. Türkiye'de çalışanların neredeyse yüzde 50'si asgari ücretle geçiniyor. Asgari ücrete yapılacak zam da bu nedenle milyonları ilgilendiriyor.

mer-celik.jpg

TÜM TALEPLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Partisinin MYK toplantısı sonrası gazeteciklere açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücrete temmuz ayında zam olup olmayacağına dair soruya "tüm talepleri takip ediyoruz ve değerlendiriyoruz" dedi. Çelik bu cevabı ile milyonlara iyi haber vermezken umut kapılarını da çık bıraktı.

vedat-bilgin.jpg

ÇALIŞMA BAKANI: MEMURLAR ENFLASYON ORANINDAKİ FARKLARINI ALACAK

Milyonlarca asgari ücretle çalışan işçi temmuz ayında maaşlarına yeniden zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklilerine temmuz ayında enflasyon farkının ödeneceğini açıkladı. Bilgin emeklilerinin temmuzda 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı. Yapılacak ödemenin miktarı hakkında bilgi vermeyen Bakan Bilgin çalışmalarında haziran ayı enflasyon rakamlarını dikkate alacaklarını söyledi.

tayyip-erdogan-kizdi.jpg

ERDOĞAN ASGARİ ÜCRETE ZAM İÇİN ARALIK AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise daha önce yaptığı açıklamalarda asgari ücret ile ilgili çalışma yapan komisyonun her sene aralık ayında toplandığını ve ocak ayında da asgari ücrete yapılan zammı açıkladığını belirtmişti. Erdoğan temmuzda asgari ücrete zam için "bunun zamanı Aralık'tır" demişti.

AK PARTİ VE MHP'DEN ASGARİ ÜCRETE RED

HDP'nin asgari ücret ile ilgili önerisine AK Parti ve MHP'den red geldi. TBMM Genel Kurulu'nda başta milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ve diğer çalışanlar ile emeklilerin maaşlarında temmuz ayında yapılması istenen düzenleme önerisi görüşüldü. HDP’nin asgari ücret ile ilgili grup önerileri reddedilirken Bankacılık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin görüşmelerine geçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN