Asgari ücrete yeni bir boyut kazandırdı! Dolar değil TL önemli! Bu rakamlar herkesi şaşırttı: 11.000 TL üzerinde…

Asgari ücrete yeni bir boyut kazandırdı! Dolar değil TL önemli! Bu rakamlar herkesi şaşırttı: 11.000 TL üzerinde…

Asgari ücret tartışmaları ortalığı karıştırdı. İTO Başkanı Avdagiç asgari ücret zamlarının TL üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ortaya atılan yeni iddaa konusunda asgari ücrette 11.000 TL'nin üzerinde beklenti oluştu. Gazeteci Mehmet Acet ise %40 bandını işaret etti. İşte asgari ücret hakkında merak edilen tüm detaylar…

Asgari ücret zammı için nefesler tutuldu. Zam oranının belirlenmesi için çalışmalar devam ederken İTO Başkanı Avdagiç asgari ücret zamlarına yeni bir boyut kazandırdı. Bir ücret zamlarını TL üzerinden belirlenmesi gerektiğini ifade eden Avdagiç’in açıklamaları üzerine beklenti de 11.000 TL'nin üzerine yükseldi. Enflasyonun düşmesinde önemli olan sebebi ilerleyen günlerde ortadan kalkacağını ifade eden gazeteci Mehmet Acet, "Olumsuz bir şey var " diyerek %40 bandını işaret etti. İşte asgari ücret hakkında merak edilen tüm detaylar…

ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAM

Asgari ücret hakkında yapılan açıklamalar yakından takip edilirken maaşların ne kadar olacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek olan rakamlar kapsamında iş dünyasından dikkat çeken bir açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Temmuz ayı içerisinde yapılacak asgari ücret zammı için TL bazında değerlendirme yapılması gerektiğini aktardı. Avdagiç,Türkiye sınırları içerisinde gerekli olacak ücretin yabancı para birimi kapsamında belirlenmesinin uygun olmadığının altını çizdi.

para-hesap-1.jpg

AVDAGİÇ’TEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA


İTO Başkanı Avdagiç, "Asgari ücret artış oranına ilişkin beklentimiz, ilk 6 ayın TÜFE'si dikkate alınarak yapılması yönündedir. Böylece çalışanların enflasyon karşısında korunması gerçekleşmiş olacaktır" ifadeleri ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Avdagiç Yaptığı açıklamalar ile dikkat çekerken 8.506 TL olan asgari ücretin zam yapılması durumunda 10.000 TL seviyesini yükselteceğini işaret etti.

paralar-2.jpg

11.000 TL'NİN ÜZERİNDE OLACAK

Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 500 dolar açıklaması yaparken kamuoyu da asgari ücret için 11 bin TL ödeme yapılmasını bekliyor. Bu kapsamda asgari ücret için %25 zam uygulanması durumunda maaşların 10.634 TL'ye yükseleceği belirtilirken %30 zam durumunda 11.059 %40 zam durumunda ise 11.910 TL’ye yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN