Asgari ücretle ilgili müthiş gelişme! Milyonlarca çalışan bayram edecek: Bildiğiniz tüm rakamları unutun

Asgari ücretle ilgili müthiş gelişme! Milyonlarca çalışan bayram edecek: Bildiğiniz tüm rakamları unutun

Asgari ücret son dakika gelişmesi... Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. Vatandaşların yakından takip ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2'nci toplantısında net sonuç çıkmayınca gözlere asgari ücret 3'ncü toplantısına çevrildi. Önümüzdeki hafta yapılması planlanan kritik toplantı öncesi sıcak gelişme yaşandı. Bu rakamla milyonlarca çalışan bayram edecek. İşte asgari ücret zammında masada yer alan yeni rakam...

Son dakika: Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmekte. Asgari ücret zammı için yapılan 2. toplantı gerçekleştirildi. Asgari ücret 3.toplantısı ise önümüzdeki hafta yapılacak. Peki asgari ücret ne kadar olacak 2023, ne zaman açıklanacak? Gelen son dakika gelişmesi milyonlarca çalışanı sevinçten havaya uçuracak. Masada geçen tüm rakamları unutun, eğer bu senaryo gerçekleşirse asgari ücrette rekor zam yapılacak. İşte asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri...

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SICAK GELİŞME

Asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca çalışanın gündeminde. Asgari ücrette 2. toplantının sona ermesinin ardından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantı tarihi kamuoyunun gündemini meşgul etmeye başladı. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücret 3. toplantı ne zaman, asgari ücret ne zaman açıklanacak?' sorusunu sorgularken gelen son dakika bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Bu senaryo gerçekleşirse milyonlarca çalışan bayram edecek.

ghhggh.jpg

MİLYONLARCA ÇALIŞAN BAYRAM EDECEK! 10 BİN TL'Yİ BULABİLİR

T24 yazarı Murat Batı bugün yazdığı köşe yazısında asgari ücret ile ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammıyla ilgili tahminlerde bulunan Batı, "Sanıyorum asgari ücret en fazla yüzde 40-55 aralığında artacak. Yani 2023 yılında 7.700-8.500 TL aralığında olacak diye düşünüyorum. Bu tutarın daha da yükselmesi gerekiyor -en azından belli bir dönem daha- ama realist olmakta fayda var; en fazla bu kadar olacak." dedi.

Asgari ücretin 8 bin 500 olması durumunda yapılması gerekenleri anlatan Murat Batı, asgari ücretin artırılması konusunda püf noktaları paylaştı. Murat Batı yazısında şunları söyledi:

Asgari ücretin ne kadar olacağının konuşulduğu şu günlerde gelin şunu yapalım; 4447 sayılı Kanun'un geçici 10 ve geçici 19'uncu maddelerinin süresini uzatılmasını istemekle birlikte (beklenti uzatılacağı yönünde) SGK işçi ve işveren paylarının en azından yarısının işveren tarafından (ki kendi sorumluluğundadır bu yükümlülük) üstlenilip asgari ücretliye verilmesini talep edelim.

ghhggh-1.jpg

Böylece asgari ücretin net 8.500 TL olduğu varsayımı üzerinden SGK işçi payı olan 1.400 TL'nin yarısını (700 TL); SGK işveren payı olan 1.550 TL'nin yarısını (775 TL) işveren üstlenerek işçiye ödensin. Böylece 8.500 TL net asgari ücret alacak bir çalışanın eline 9.975 TL geçecektir.

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari Ücret toplantısının ilki 7 Aralık’ta düzenlendi. İkinci toplantı ise 14 Aralık’ta gerçekleşti. Asgari ücret 3. toplantısı ise 20 Aralık tarihinde yapılacak.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU YILDA KAÇ KEZ TOPLANIYOR?

2021 yılının Aralık ayında yapılan 1. toplantı 1 Aralık’ta, 2. toplantı 7 Aralık’ta, 3. toplantı 9 Aralık’ta ve son toplantı 14. Aralık’ta düzenlenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN