Asgari ücrette ara zam tahmini! Asgari ücrette 2 farklı senaryo: O tarihte asgari ücret...

Asgari ücrette ara zam tahmini! Asgari ücrette 2 farklı senaryo: O tarihte asgari ücret...

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte duyurulan asgari ücrette ara zam müjdesi çalışanların dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde ile birlikte çalışmalar başladı. Yılın ilk 6 ayında açıklanan enflasyon verilerine göre zamlanacak olan asgari ücrette tahminler paylaşılıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'dan 2 farklı tahmin paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

SOSYAL GÜVENLİK UZMANINDAN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Seçimlere bir haftadan az bir süre kalmasıyla birlikte milyonlarca seçmen heyecanlı bir şekilde bekleyişini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesinde yapılan bir açıklamasında asgari ücrette ara zam yapılacağını duyurmuştu.

Yapılan duyuru ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ara zam açıklamaları yapmaya devam ediyor. Çalışanlarının ilgi odağı olan asgari ücret zammı ile birlikte detaylar dikkat çekiyor.

Asgari ücret zammına dair uzman isimlerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Asgari ücret ile tahminlerini CNN Türk'te paylaşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, asgari ücretlilerin dikkatini çekti.

axmzjxhhpeeorp9xso8epq-1.webp

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI TEMMUZDA

Asgari ücret ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından gelen müjde ile gündem değişti. Asgari ücretin enflasyon karşısına erimesi halinde komisyonu toplayarak zam yapılması konusunda ışık yaktığını belirtti.

Emin Yılmaz asgari ücret açıklamaları ile birlikte dikkatleri çekmeyi başardı. Asgari ücret komisyonu toplamda 15 kişi üzerinden değerlendirildiğini ifade etti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yer alan 15 kişinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başkanlığında temsilen 5 kişi, işçi kesimini temsil eden 5 kişi ve iş verenleri temsil eden 5 kişiden olduğunun altını çizdi.

fozgwqqamaawy31.jpg

ASGARİ ÜCRETTE 2 FARKLI SENARYO

Emin Yılmaz tarafından yapılan yılık ilk 6 ayına göre asgari ücret tahminleri paylaşıldı. Net 8 bin 506 TL olan asgari ücretin brüt miktarının 10 bin 8 TL, iş verene olan maaliyetinin ise 11 bin 759 TL olduğunu açıkladı.

İlk tahmininde yüzde 20'lik bir artış yapılması halinde asgari ücretin net 10 bin 207 TL olması, brütü 12 bin 8 TL olması, iş verene olan maaliyetinin ise 14 bin 109 TL olacağını ifade etti.

İkinci tahmininde ise yüzde 30 zam oranını baz alarak asgari ücret net 11 bin 58 lira, brüt ücreti ise 13 bin 9 liraya, iş verene olan maaliyetinin ise 15 bin 286 liraya ulaşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN