Azerbaycan'dan TCMB'ye 1 milyar euro

Azerbaycan'dan TCMB'ye 1 milyar euro

Azerbaycan Devlet Petrol Fonu, TCMB'de 1 milyar euroluk depo hesabı açtı. Fonun TCMB'de hesap tutarını birkaç taksit halinde yatırdığı öğrenildi.

Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Elman Rüstemov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile kur swapı anlaşması için görüşmeler yürütmediklerini söylemişti. Ancak Azerbaycan'dan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) 1 milyar euro geldi.

Bloomberg'in haberine göre; fonun TCMB'de hesap tutarını birkaç taksit halinde yatırdığı ve hesap işlemlerinin 27 Ocak'ta tamamlandığı belirtildi. Söz konusu hesabın vadesi 6 ay.

Daha önce Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklar Azerbaycan'dan depo hesabı açılacağını belirtmişti.

Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Elman Rüstemov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile kur swapı anlaşması için görüşmeler yürütmediklerini söylemişti.

Rüstemov, “Azeri ve Türk merkez bankaları, ödemelerin ulusal para birimleri ile yapılmasının önünü açacak bir mekanizma üzerinde için çalışıyor; çözülmesi gereken bazı teknik sorunlar var” diye konuşmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN