Bakan Kirişci'den dikkat çeken 'soğan' açıklaması: 11-12 liraya düştüğünü duyabiliriz

Bakan Kirişci'den dikkat çeken 'soğan' açıklaması: 11-12 liraya düştüğünü duyabiliriz

Son zamanlarda siyaset gündemi de dahil çok konuşulan soğan fiyatlarındaki artışla ilgili konuşan Tarım Bakanı Vahit Kirişci, soğan arzında sorun olmadığını söyleyerek, "Adana halini ararsanız fiyatların 11-12 liralara geldiğini duyabiliriz" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, NTV'nin konuğu olduğu yayında, gıda fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son dönemde fahiş pahalanan ve bu nedenle, alım gücü halihazırda çok düşen vatandaş için satın alması zor ürünler haline gelen kırmızı et ve soğan fiyatlarıyla ilgili de konuşan Kirişci'nin söyledikleri dikkat çekti.

'SPEKÜLATİF DAVRANIŞLAR KARŞILIK BULUYOR'

Soğan fiyatlarıyla ilgili soru üzerine Kirişci, şunları söyledi:

"Türkiye'nin aslında soğan arzıyla ilgili sorunu yok. Şu anda Adana halini arayacak olsanız soğan fiyatlarının 11-12 liralara geldiğini duyabiliriz. Tarım ürünleri üzerinden spekülatif davranışlar karşılık buluyor. Patates için de aynı şekilde, üretim fazlamız var. Buradan ilerisi artık Ticaret Bakanlığımızı ilgilendirdiği için bakanlık olarak görev alanımızın dışına çıkmış oluyor."

'ET FİYATLARINDA İLERİ GİDİŞ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Kirişçi, kırmızı et fiyatlarındaki artışa yönelik ise, "Et fiyatları geriliyor, ileri gidiş söz konusu değil. Kasap reyonu olan marketlerde biz fiyat garantili ürün verdik. İstanbul'da başladık. Başarılı olduğunu gördüğümüzde Ankara'da da uyguluyoruz. Kıymayı 190 liradan satmaları karşılığında marketlere ürün veriyoruz. Et Süt Kurumu'nun durması gereken yer regülasyon" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN