Bakan Nebati'den kritik EYT açıklaması! İki katına çıkardık diyerek duyurdu!

Bakan Nebati'den kritik EYT açıklaması! İki katına çıkardık diyerek duyurdu!

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayınlandı. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılırken vatandaşlar yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip etmekte. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 'İki katına çıkardık' diyerek EYT'lilere müjdeyi verdi. Kimse bunu belemiyordu! Peki EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak? EYT'de son durum ne? İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Düzenlenin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılırken vatandaşlar 'EYT'de son durum ne? EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? EYT başvuru süreci nasıl işliyor?' sorularını araştırıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati milyonlarca EYT'liye müjdeyi duyurdu. İki katına çıkarıldı. Kimse bunu beklemiyordu. EYT'liler bu habere sevinçten çıldıracak! Peki 2023 EYT maaşları ne kadar? EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? Kimler EYT'den yararlanabiliyor? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında sanayici ve iş adamlarıyla kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Kritik toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, depremzedeler için önemli adımların atılacağını belirtti. EYT düzenlemesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, milyonlarca EYT'liye müjdeyi verdi.

BAKAN NEBATİ'DEN KRİTİK EYT AÇIKLAMASI! İKİ KATINA ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ekonomiye ağır darbeler verdiği ancak bunların üstesinden gelinebileceğini ifade eden Bakan Nebati, EYT'lilere müjdeyi duyurdu. EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 2 katına çıkardıklarını duyuran Nebati, "Türkiye 2022 yılında elde ettiğimiz yüzde 5,6'lık büyüme oranıyla dünyada en yüksek büyüme gerçekleştirmeyi başaran ülkelerden biri konumundadır. Bu güçlü büyüme performansımızın oluşturduğu mali imkanlar sayesinde vatandaşlarımıza daha önce sözünü verdiğimiz EYT'yi uygulamaya koyduk. Tüm emeklilerimize tekrar hayırlı olsun. Deprem felaketinden kaynaklanan hasarları da telafi edecek güçlü bir mali yapıya sahibiz. EYT'nin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için daha önce açıkladığımız Hazine destekli KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıyoruz. Bu dönemde dahi EYT’yi uygulamaya koymamız, hükümet olarak, verdiğimiz sözlerin her daim arkasında durduğumuzun en güncel örneklerinden biridir." açıklamasında bulundu.

hjhjhjhj-12.jpg

"ÜLKEMİZİN YARALARINI HIZLA SARACAĞIZ"

Bütçe imkanlarını en iyi şekilde kullanılarak depremden hasar alan şehirleri hızla ayağa kaldıracaklarını belirten Bakan Nebati, "Depremler nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde büyümemizin sınırlı miktarda olumsuz etkilenme ihtimali olsa da yılın kalanında kademeli olarak toparlanmasını bekliyoruz. Devreye alacağımız ek önlemlerle depremin 2023 yılı GSYH büyümesindeki olumsuz etkilerini de telafi edeceğiz. Ülkemizin yaralarını hızla sarıp, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), normal yıllarda emekli aylığı başvurularını iki hafta içinde sonuçlandırıyor. Aynı anda yüz binlerce EYT’linin emeklilik başvurusunda bulunacak olması nedeniyle bu yıl incelemelerin zaman alması, bu nedenle ilk aylık ödemesinde gecikmeler yaşanması muhtemel görünüyor.

hjhjhj-35.jpg

Bununla birlikte, ilk aylık ödemesi ne zaman yapılırsa yapılsın 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere toplu ödeme yapılacak. Hak kaybı olmayacak. Buna göre; mart ayında dilekçe veren EYT’liler, nisan ayında ilk maaşlarını almaya başlayacak.

EYT'LİLERE ÇİFTE MAAŞ!

Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisann gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

ghghghgh-23.jpg

EYT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EYT balşvuru sonuçlarının 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT'lilerin önümüzdeki hafta Perşembe veya Cuma günü sonuçlanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN