Banka kartında hesap numarası yazar mı? Banka kartında hesap numarası nerede yazar?

Banka kartında hesap numarası yazar mı? Banka kartında hesap numarası nerede yazar?

Banka kart müşterilerinin özellikle merak ettiği sorulardan olan kart üzerinde hesap numarasının bulunup bulunmadığı olurken para çekme ve yatırma işlemleri için kullanılan banka kartlarının hesap numaralarına nereden ulaşılabileceğini değerli okurlarımız ile paylaştık. Banka kartının üzerinde hesap numarası var mı? Banka kartı IBAN bilgileri nereden öğrenilir?

Banka kartları üzerinden takip edilen parasal işlemlerde internet üzerinden ya da ATM'lerden gerçekleşmektedir. Bazı kartların üzerinde hesap numarası yer alırken bazılarında ise otomatik tanımlı olmaktadır. Banka hesap numarasını nasıl öğrenirim? sorusuna ise detaylı cevaplar haberimizde yer almaktadır. İşte, banka kart hesap numarası ve ıban öğrenme yöntemleri...

IBAN NUMARASI İÇİNDE HESAP NUMARASI HANGİSİ?

Bazı bankaların banka kartlarının üzerinde ıban numarası yer almaktadır. Bu numaralardan hesap numarasına ulaşmakta oldukça kolaydır. İban numara dizisinin son 16 hanesi hesap numarası olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra ıban numarası öğrenmenin diğer yöntemi ise ATM'lere kartınız ile giriş yaptıktan sonra Hesaplar> Hesap Bilgileri bölümüne gelinerek istenen tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

ZİRAT BANKASI HESAP NUMARASI NEREDE YAZIYOR?

Ziraat Bankası banka kartlarının hesap numaraları 14 haneden oluşmaktadır. Kart üzerinde yer alan 16 haneli rakamların son 4 tanesi şube kodu olarak kart üzerinde yer alır. Ziraat Bankası kartlarının üzerine IBAN yer almadığında ise 0850 220 00 00 nolu müşteri hizmetleri aranarak bilgilere ulaşılabilir.

Halk Bankası hesap numarası

HALKBANK HESAP NUMARASI NEREDE YAZIYOR?

Halkbank'ın ıban numaraları 12 rakamdan oluşurken bu sayı dizesinin son 8 rakamı hesap numarasını vermektedir. İlk 4 rakam ise kartın şube üzerinde kodunu belirtmektedir. Halkbank hesap ya da iban numarasını öğrenmek için müşteri temsilcileri ya da ATM'lerden istenen bilgilere ulaşılabilir.

GARANTİ BANASI HESAP NUMARASI NEREDE YAZIYOR?

Garanti Bankası'nın kartlarının üzerinde herhangi bir hesap numarası ya da ıban yer almamaktadır. Bu nedenle istenilen bilgilere ulaşmak için 444 0 333 numaralı müşteri hizmetlerine bağlanılır. İban'ın son 7 rakamı ise hesap numarasını vermektedir.

TEB HESAP NUMARASI NEREDE YAZIYOR?

TEB hesap numaraları 8 rakamdan oluşmaktadır. Hesap numarasının öncesine bulunan 4 rakam ise şube kodunu gösterir. Herhangi bir bilgi eksikliğinde ise müşteri hizmetlerinden gerekli bilgiler alınabilir.

Yapı kredi hesap numarası

YAPI KREDİ HESAP NUMARASI NEREDE YAZIYOR?

12 rakamdan oluşan İban numarasının 8 hanesi hesap numarasını verirken ilk 4 rakamlar ise şube kodunu belirtmektedir. Yapı Kredi Bankasının kartlarının ön yüzünde hesap numarası bilgileri yer almamaktadır. Yapı Kredi’nin banka hesap numarasını öğrenmek için 0850 222 0 444 numaralı müşteri hizmetleri aranır ya da ATM'lerden kart bilgilerine ulaşılmaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN