Bankalardan herkese mesaj yağıyor! Bunu yapanların kartları kapatılacak: O karar herkeste panik yarattı

Bankalardan herkese mesaj yağıyor! Bunu yapanların kartları kapatılacak: O karar herkeste panik yarattı

Kredi kartı ya da banka kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor. Bankalardan gelen o mesaj herkesi panik havasına bürüdü. Bunu yapan kullanıcıların kartları bir bir kapatılacak. İşte kredi kartları hakkında alınan o kararlar…

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar’ın kredi kartları ve kredili ürünlere yönelik kısıtlama geleceğini belirtmesi ile birlikte bankalarda kolları sıvadı. Bankalardan müşterilere gönderilen kısa mesaj ile bilgilendirme yapılırken kullanıcılarda konu hakkındaki detayları araştırmaya başladı. İşte kredi kartları hakkında alınan o kararlar…

YENİ SINIRLAMALAR GETİRİLİYOR

14 ve 28 Mayıs seçimleri ile birlikte uygulanmaya başlanan yeni ekonomi yönetimi para politikalarında sıkılaşma adımlarını uygularken aynı zamanda bankacılık işlemlerinde her türlü kredili ürünün kullanımını da sınırlandırdı. Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, geçirme süreçte yaptığı bir açıklama ile birlikte kredili ürün kullanımı ve kredi kartlarına yönelik yeni sınırlandırmaya yeşil ışık yaktı.

kredi-kartlari.jpg

Gazetecilerle bir araya gelen Çakar, bankacılık sektörü ve ekonomiye dair önemli açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düştü. Alınacak önlemler kapsamında taksit sayısında azaltma, limit kontrolü ve faiz gibi durumların denetim altında tutulacağı belirtildi.

kredi-kart-iadesi.jpg​​​​​​​

O MESAJ PANİK HAVASI YARATTI

Bankalardan nakit avans ve kredi kullanımlarında uyarı ekranında görülen ibareler kısa mesaj olarak müşterilere gönderildi. Garanti BBVA müşterilerine gönderilen kısa mesajda "Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir." ifadelerine yer aldı.

kredi-karti-limiti-belirleme.jpg

FAİZE YATIRANLAR TEDİRGİN OLDU

Merkez Bankası, politika faizinin artmaya devam etse dahi faiz oranının 3.11'e sabitlendiğini belirttim. Mevcut mevduat faizlerinin bu seviyenin üzerinde olması durumunda çok sayıda kullanıcının tüm kredi kart limitlerinin nakit avans olarak çektiği ve mevduat faizine yatırdığı dikkat çekti. Bu durumun tespit edilmesi durumunda ilgili müşterinin tüm kredi kart limitlerinin kapatılacağı belirtilirken 3.11 oranındaki aktive faizin yanı sıra kredi kartları için belirlenen sabit nakit avans oranının 4.42 seviyesinde olacağı aktarıldı. TCMB, PPK kararları ile politika faizini artırsa bile, kredi kartlarının faizleri artış göstermeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN