Bayram sonrası piyasalar karışacak! Altın yükselir mi düşer mi? İslam Memiş açıkladı

Bayram sonrası piyasalar karışacak! Altın yükselir mi düşer mi? İslam Memiş açıkladı

Altın yatırımcıları meraklı gözlerle altının gidişatını takip ediyor. Bu kapsamda ünlü ekonomistlerin görüşleri dikkatle dinlenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bayram sonrasında dikkati çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Altın yükselir mi yoksa düşer mi? İşte İslam Memiş’ten açıklamalar…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının gidişatına ilişkin önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yatırımcıların birçoğu uzman ismin görüşlerine önemse erken Memiş’ten bayram sonrasına ilişkin önemli açıklamalar geldi. Geçtiğimiz hafta gram altın fiyatı yüzde 2,04 artış gösterirken 2 bin 450 liraya kadar yükselmişti. Öte yandan Cumhuriyet altını yüzde 0,44 kazançla 15 bin 970 liraya, dolar yüzde 1,31 artışla 32,6860 liraya yükselirken, euronun satış fiyatı yüzde 0,01 düşüşle 34,9060 lira oldu.

BAYRAM SONRASINA DİKKATİ ÇEKTİ

İslam Memiş, altın ve döviz kanadında belirsizliklerin hâlâ devam ettiğini ve yatırımcıların da bunu dikkate alarak temkinli adımlar atmaları gerektiğini belirtti. Bayramdan sonraki sürece ve özellikle Temmuz ayına dikkati çeken uzman isim, piyasalarda hareketlilik beklendiğini ifade etti.

Şu an için doların 32 lira 30 kuruşta seyrettiğini söyleyen Memiş, Euro/dolar paritesinin 1.08’de sabit kaldığını ve bu seviyelerin belirsizlikle dolu olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN