Beklenen gün geldi! İşte emekli ve memurların Temmuzda alacağı zam: En düşük maaş o rakama çıkıyor

Beklenen gün geldi! İşte emekli ve memurların Temmuzda alacağı zam: En düşük maaş o rakama çıkıyor

Temmuz ayına adım adım yaklaşırken emeklilerin gözü de gelecek sevinçli bir haberde. Herkesin dört gözle beklediği gün geldi çattı. Enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle zamlarda kaçınılmaz oldu. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netlik kazandı. En düşük maaş o rakamı yükseliyor. İşte tüm detaylar…

Ocak ayında yapılan zamların ardından peş peşe gelen zamlar vatandaşın cebindeki tutarı da neredeyse yok etti. Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşlar her geçen gün erirken emekliler de Temmuz ayında yapılacak zam oranları için müjdeli bir haber bekliyordu. Temmuz ayına kısa bir süre kala emekli maaşlarında yapılacak zam oranları da netlik kazanmaya başladı. İşte tüm detaylar…

EMEKLİ MAAŞINA %25 ZAM

Mevcut enflasyon rakamları göz önüne alındığında Mayıs ve Haziran enflasyon tahminleri işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine temmuzda %25'lik zam oranlarını ortaya çıkardı. Memur ve memur emeklileri için zam oranı %20 olarak belirtildi. Kök aylıklarının düşük kalması nedeniyle 10.000 TL ödenen en düşük emekli aylığına ise zam yapılıp yapılmayacağı konusu tartışılmaya devam ediyor.

para-hesap-2.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler doğrultusunda enflasyon rakamları ilk 4 aylık süreç içerisinde yüzde 18,72 olarak kayda geçti. Mayıs ayı sonuna yaklaşırken enflasyon rakamlarının da önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor. Merkez Bankası anketleri doğrultusunda TÜFE’nin mayıs ayı içerisinde %3,04 Haziran ayında ise %2,56 civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Yapılan Tahminlerin doğru olması durumunda 6 aylık TÜFE rakamlarının %25,5 düzeyinde olacağı belirtildi.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan veriler doğrultusunda işçi emeklilerine %25,5 memur ve memur emeklilerine ise %9,1 enflasyon farkı ile birlikte %10 toplu sözleşme zammı olarak toplamda %20 oranında zam beklentisi oluşuyor.

para-hesap.jpg

Enflasyon rakamlarının belirtildiği gibi olması durumunda ilave zam yapılmaması halinde en düşük memur emeklisi aylığı 12.920 TL'den 15.504 TL'ye yükselecek. En düşük işçi emeklisinin aylığı ise 10.478 TL'den 13.146 TL'ye yükselmiş olacak.

Kök aylığı 8.000 TL olup 10.000 TL emekli aylığı alanların kök aylığı 10.037 TL olurken, 10.000 olanların ise 12.546 TL olacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN