BES'te kal ucuz krediyi kap: Bankaya devredip daha uyguna alabilecekler

BES'te kal ucuz krediyi kap: Bankaya devredip daha uyguna alabilecekler

BES'teki katılımcılar, finansman ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamak için sistemden çıkmak dışında BES birikimlerini teminat gösterip avantajlı koşullarla kredi hakkı elde edebilecek. Değişiklikler ise altı ay sonra devreye girecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcılarının, alacaklarını teminat gösterip sistemden ayrılmadan avantajlı kredi çekebilmesi sebebiyle alacağın devri uygulamasına geçiş yapıldı.

ALTI AY SONRA DEVREYE GİRECEK

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile kişiler, BES birikimlerini alacağın devri sözleşmesi ile bankaya devredip daha ucuz kredi alabilecek. Değişiklikler altı ay sonra devreye girecek.

Gerçekleştirilen düzenleme ile BES katılımcısı, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını (fon paylarına ilişkin tedbir, haciz, iflas, rehin ve benzeri her türlü idari ve adli talebe konu sözleşmeler hariç olmak üzere) alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebilecek. Bu madde kapsamında devredilen bir sözleşme, mevcut alacağın devri sözleşmesi sonlanmadan başka bir bankaya devredilemeyecek. İşveren grup emeklilik sözleşmeleri de devredilemeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN