Bildiğiniz Clioları unutun! Renault'tan elektrik sürprizi: Yeni Clio o ilimizde üretilecek

Bildiğiniz Clioları unutun! Renault'tan elektrik sürprizi: Yeni Clio o ilimizde üretilecek

Hem tasarımı hem de özellikleri ile otomotiv piyasasının en çok tercih edilen markaları arasında yer aran Clio, bambaşka şekillerle piyasaya sürülecek. Üstelik yeni Clio o ilimizde üretilecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hızla devam ederken yeni bir haber de Clio cephesinden geldi. Bu model bildiğiniz Cliolara asla benzemiyor. Yeni elektrikli model sadece teknik özellikleri ile değil tasarımı ile de alıcıları büyülüyor desek yeridir. Tüm bunların yanı sıra yeni modelin üretiminin yapılacağı ilimizde belli oldu.

yeni-proje-1.jpg

yeni-proje-2-001.jpg

YENİ DÖNEMİN YENİ MODELİ

Fransız otomotiv devi Renault, popüler hatchback modeli Clio'nun tamamen elektrikli versiyonunu geliştirdiğini duyurdu. Türkiye'de 1999 yılından bu yana üretilen Clio, altıncı nesliyle birlikte tamamen elektrikli bir dönüşüme imza atacak. 2026 yılında piyasaya sürülecek olan elektrikli Clio, otomobil sektöründe yeni bir dönemin habercisi olacak.

Elektrikli Clio, Renault'un yeni AmpR Small platformunu kullanacak. Şirket, hibrit motorlu üretimlerini ise mevcut CMF-B platformunda devam ettirecek. Bursa'daki Oyak-Renault fabrikası, küresel Clio üretiminin neredeyse tamamını üstleniyor. Elektrikliye geçişle birlikte fabrika, AmpR Small platformunda üretim yapabilmek için ciddi bir yenilenme sürecine girecek.

BÜTÇE DOSTU OTOMOBİL HEDEFİ

Renault 5 modelinin üstünde konumlanacak olan elektrikli Clio, büyük çaplı bir tasarım değişikliği yaşayacak. Fransız üretici, yeni nesil Twingo EV, crossover tarzı Renault 4 ve hatchback Renault 5'in ardından elektrikli Clio'yu piyasaya sürerek, birkaç yıl içerisinde bütçe dostu elektrikli araç pazarındaki payını hızla artırmayı hedefliyor.

Elektrikli Clio'nun geliştirilmesi, Türkiye'nin otomotiv üretiminde önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Hem çevre dostu bir yaklaşımı benimseyen hem de teknolojik yenilikleri barındıran bu model, otomobil severlerin merakla beklediği bir ürün haline geldi. Renault, elektrikli Clio ile sürdürülebilir bir geleceğe doğru attığı adımları pekiştirirken, Türkiye otomotiv sektöründe de yeni bir çığır açmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN