Bir dönemin en iyi markasıydı! Ünlü peynir markası iflas bayrağını çekti. Üretimi apar topar durdurdular

Bir dönemin en iyi markasıydı! Ünlü peynir markası iflas bayrağını çekti. Üretimi apar topar durdurdular

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz üreticilerin elini kolunu bağlamış durumda. Özellikle ülkemizde yaşanan döviz sorunu iflas haberlerini peş peşe getirirken gelen son dakika bilgisi piyasaları altüst etti. Bir dönemin en iyi markasıydı... Ünlü peynir markası iflas bayrağını çekti! Yüzlerce çalışan işinden oldu. Komple üretimi durdurdular.

Pandeminin ardından yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avrupa'da süren Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da başlayan İsrail-Filistin gerilimi devam ederken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen bilgi üreticileri şaşkına çevirdi. Bir dönemin en iyi markası seçilmişti. Ünlü peynir markası iflas bayrağını çekti. Üretimi apar topar durdurdular.

ÜNLÜ PEYNİR MARKASI İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Artı49'da yer alan habere göre, Almanya'nın sayılı markalarından olan ve şampiyonu peyniri "Bördespeck" üretimi durdurma kararı alındı. Peynirin yapımcısı Börde Kase GmbH faaliyetlerini kalıcı olarak durdurduğunu açıkladı.

yeni-proje-2024-04-14t115547-869.jpg

Bundan sonra Saksonya Anhalt eyaletinden ödüllü bir peynir olan ve şöminede pastırma gibi tütsülenen "Bördespeck" bulunmayacak.

ÜRETİMİ APAR TOPAR DURDURDULAR

Börde bölgesindeki Vahldorf'tan üretici Börde Käse GmbH, faaliyetlerini kalıcı olarak durdurdu. Bu özel ürünün tekrar piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil. Ammerland mandırası, daha önce iflas başvurusunda bulunan Börde Käse GmbH'yi 2002 yılında devralmıştı.

2-001.webp

Schildwach'a göre Vahldorf peynir mandırasının nihai kapanışı aynı zamanda son 20 kişinin de işini kaybetmesi anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN