Bitcoin'i kaçıranlar bu kez bunu kaçırdığına üzülecek! Bu yatırım aracı altını bile geride bıraktı

Yatırımcılar dönem dönem farklı yatırım araçlarına yönelirken bu senenin başından beri en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Öyle ki ne altın ne Bitcoin onun yanına bile yaklaşamadı. İşte detaylar…

2024 Yılının başından beri yatırım araçlarında inişli çıkışlı bir seyir söz konusuyken, son günlerde özellikle altın ve döviz kuru sakin günler yaşıyor. Bu durum yatırımcıları artık endişelenmeye başladı. Uzman ekonomistler sık sık kendi tahminlerini ve düşüncelerini paylaşırken bu defa Kapalıçarşı esnafı Cihat Zeytun, bu yılın en çok kazandıran yatırım aracına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-16-001.jpg

O YATIRIM ARACI ALTINI BİLE GEÇTİ

Bu yılın başından itibaren finansal piyasalarda hem altın hem gümüş yatırımcılarına önemli kazançlar sağladı. Öte yandan belirsizlik dönemlerinde dahi güvenli liman olarak görülen altın, artık bu yolu tek başına değil gümüşle beraber yürümeye başladı. Öyle ki bu sene gümüşteki artış altını geçti.

1 Ocak 2024 tarihinde 22 lira olan gümüşün gramı yaklaşık yüzde 45’lik artışla 32 liraya yükseldi. Gram altın ise bu süreçte bin 950 liradan yaklaşık yüzde 25’lik bir artışla 2 bin 450 lira seviyelerine yükseldi.

yeni-proje-17.jpg

ALTINA YENİ RAKİP: GÜMÜŞ

İç piyasada altına olan taleple ilgili konuşan Kapalıçarşı esnafı Cihat Zeytun, ‘‘Altın şu anki seviyesinden daha yüksek seviyeleri görmüştü. Uzun vade bakıldığında altının hep kazandırdığını görüyoruz. Vatandaşlar daha çok işçilik olmayan altınları yatırım için tercih ediyor. Takı olarak da alınsa yatırım amaçlı da alınsa uzun vade de arttığını görüyoruz. Gümüş de aynı şekilde son 6 ay içinde yüzde 50’ye yakın getiri sağladı. Gümüş, yatırımcılar için külçe ya da daha küçük parçalar halinde satılıyor. Gümüş de aynı altın gibi uzun vade değerlendirilmesi gereken bir yatırım aracı’’ açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN