Bitlisli çiftçiden 'şeker' gibi hasat! Tam bir C vitamini deposu: Fiyatı ise tam bedava denilecek türden

Bitlisli çiftçiden 'şeker' gibi hasat! Tam bir C vitamini deposu: Fiyatı ise tam bedava denilecek türden

Tarımın önemli ayaklarından olan Bitlis Adilcevaz ilçesinde 6.750 dönüme ekimi yapılan ürünün hasadı başladı. Hasat heyecanı yaşayan çiftçi ise bu yıl 43.850 ton rekolte bekliyor...

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çiftçilerin hasat heyecanı başladı. Tam bir C vitamini deposu olan şeker pancarının sökümü her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında başladı.

Bu yıl 6 bin 750 dönümlük alana ekimi yapılan şeker pancarından dekar başına 6.500 kilo toplamda ise 43.850 ton rekolte alınması bekleniyor.

h-8-1.jpg

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Şeker pancarı ekimi yapan çiftçi Adem Zengin, pancarın yetiştirilme süreci ile ilgili, "İşimiz çok zahmetli, 6 aydır gecemizi gündüzümüze katarak tarlada çalışıyoruz. Her zahmetin ardından bir ferahlık mevcut. İnşanllah bunun meyvesini alırız." ifadelerini kullandı.

Şeker pancarı lif, C vitamini, potasyu mve demir gibi besin ögeleri açısından oldukça zengindir. Birçok alanda kullanılan şeker pancarı özellikle; çorba, salata, turşu ve pancar suyu gibi yemeklerde kullanılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN