Bloomberg'ten çarpıcı Merkez Bankası iddiası: Seçim öncesi bankalara dolar baskısı

Bloomberg'ten çarpıcı Merkez Bankası iddiası: Seçim öncesi bankalara dolar baskısı

Merkez Bankası'na yönelik çarpıcı bir iddiada bulunan Bloomberg, seçim öncesi ticari bankaları yurtdışına döviz transferleri konusunda uyarıldığını belirtti. Yabancı bankaların Türkiye’deki birimlerinin de uyarıldığı iddia edildi.

Bloomberg, Merkez Bankası'nın seçim öncesi bankalara dolar baskısında bulunduğunu iddia etti. Türkiye’de iktidar yüksek enflasyona rağmen faiz indirirken TL’nin mevcut değerini korumaya çalışma politikası çerçevesinde, Merkez Bankası’nın ticari bankaları yurtdışına döviz yollamama konusunda uyardığı iddia edildi. Bloomberg International’ın haberinde, döviz işlemleri üzerindeki incelemelerin seçim öncesinde yoğunlaştığı öne sürüldü.

‘TL’Yİ SEÇİM ÖNCESİ KORUMA AMAÇLI’

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde, Türkiye’deki ticari bankaların 2023 yılının ilk altı haftasında net olarak 2.3 milyar doları yurtdışındaki mevduat hesaplarına aktardığı, Merkez Bankası uyarısının da bunun üzerine geldiği belirtildi. Bu durumu “Merkez Bankası’nın TL’yi korumak için attığı son adım” olarak niteleyen Bloomberg, “Nakit para çıkışları, mayıs ayında düzenlenmesi beklenen seçimler öncesinde TL’yi istikrarlı, enflasyonu da kontrol altında tutma çabalarına zarar veriyor” yorumu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN