Prefabrik ev yaptıracaklara hibe müjdesi! Devletten karşılıksız 150 bin TL prefabrik ev desteği

Prefabrik ev yaptıracaklara hibe müjdesi! Devletten karşılıksız 150 bin TL prefabrik ev desteği

Kahramanmaraş depremleri sonrasında prefabrik evlere ilgi arttı. Yüksek katlı betonarme binalara göre prefabrik evler daha güvenli olarak uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor. Depreme hazırlık çerçevesinde devlet tarafından bir süredir prefabrik ev yaptıracak vatandaşlara 150 bin TL destek sağlanıyor. İşte, prefabrik ev desteği başvuru sayfası...

Yaraların sarılmaya çalışıldığı dönemde kamu kurumlarından depremzedelere maddi yardım sağlanıyor. Devlet tarafından yapılan desteklerden birisi de prefabrik ev yapmayı planlayanları yakından ilgilendiriyor. Şartları sağlayan vatandaşlara 150 bin TL prefabrik ev desteği verilecek.

PREFABRİK EV ALIRKEN MALZEME KALİTESİNE DİKKAT EDİN

Fabrikada üretilen, arazide sadece montaj işlemi yapılarak kurulan prefabrik evler, barınma ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor. Son yaşanan depremlerin ardından prefabrik evlere olan ilgi arttı.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünen vatandaşlara uyarılarda bulunan sektör temsilcisi Emin Metin, kullanılan malzemelere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

PREFABRİK EV DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Devlet tarafından prefabrik ev desteği, muhtaçlık sınırı altında kalan vatandaşlara verilecek. Aynı zamanda hane içerisinde kişi başına düşen net aylık gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden daha az olması şartı aranıyor.

PREFABRİK EV DESTEĞİ NE KADAR?

Prefabrik ev başvurusu yapan kişinin ihtiyacı tespit edilerek ev onarımı için 75 bin TL destek verilirken, prefabrik ev yapımları için hak sahibine 150 bin TL, betonarme ev yapımları için ise 200 bin TL destek verilecek.

Sosyal yardım alan vatandaşlar için müjdeleri olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yardım programları için 2022 yılında ayırdıkları bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkardıklarını ifade ederek, yardım miktarlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardım miktarlarını şu sözlerle açıkladı:

"Bu çerçevede, prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin liradan 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 70 bin liradan 200 bin liraya, ev onarım yardımını 25 bin liradan 75 bin liraya, öksüz-yetim yardımını 300 liradan 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 500 liradan 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 215 liradan 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 55 liradan 100 liraya yükselttik."

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Muhtaçlık sınırının altında yaşayan vatandaşlar, ikametgahlarının mevcut olduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) giderek prefabrik ev desteği başvurusunu gerçekleştirebilir.

Ön başvurular ise ALO 183 ya da ALO 144 sosyal destek hatları aranarak yapılabilir.

Prefabrik ya da betonarme ev yardımı ön başvurularınız için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu web sayfası üzerinden devletin gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı, elektrik tüketim desteği yardımı vb. diğer tüm yardımlarına da başvurabilirsiniz.

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN