Bakanlık yardım musluklarını açtı! e-Devlet'ten bu işlemi yapan 5 gün sonra 1250 TL alacak!

Bakanlık yardım musluklarını açtı! e-Devlet'ten bu işlemi yapan 5 gün sonra 1250 TL alacak!

Koronavirüs salgını döneminde birçok vatandaş işini kaybetmesi dolayısıyla geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Kamu kurumları pandemi dönemine özel olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım başlattı. Yapılan maddi yardımlar, ekonomik krizin patlak vermesi nedeniyle 2023 yılında da devam ediyor. e-Devlet ve SYDV üzerinden başvuru yapan vatandaşlara, ihtiyaç sahibi olduğu teyit edilmesi durumunda aylık 1250 TL sosyal yardım parası veriliyor. İşte, 1250 TL yardım parası başvuru sayfası...

Devlet kurumları geçim sıkıntısı yaşayan dar gelirli ailelere sosyal yardım yapıyor. Gıdadan ulaşıma, kırtasiyeden fatura desteğine çeşitli alanlarda para yardımı almak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti'ne başvurmaları ya da ilçe kaymakamlıklarının ya da il valilik binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları gerekiyor.

1250 TL SOSYAL YARDIM PRASINI KİMLER ALABİLİR?

Hane halkı geliri asgari ücretin 3/1 altında olan ailelere 1250 TL sosyal yardım parası veriliyor. Her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan maddi zorluk çeken hanelere öncelikli verilen 1250 TL yardım parası verilecek kişiler şöyle:

* Her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan
* Maddi zorluk içerisinde olan
* Kirada yaşayan
* Hanede okuyan çocuk varsa
* Engelli ve yaşlı birey var
* Devletten düzenli olarak sosyal yardım alan
* Kronik hastalar

Değerlendirme sonrası uygun görülen kişilere aylık 800 TL ile 1250 TL ödeme yapılıyor. Yapılacak inceleme sonrası ne kadar yardım verileceği yetkililer tarafından belirlenecek.

1250 TL SOSYAL YARDIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Türkiye vatandaşı olması
* Mavi kart sahibi olmaması
* Yurt içinde ikamet etmesi
* 18 yaşını doldurmuş olması
* Hane halkı gelirinin asgari ücretten düşük olması
* Sosyal güvencesi bulunmaması

1250 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar 1250 TL yardım parası almak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilir.

Öte yandan 1250 TL yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabiliyor. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

1250 TL yardım parası başvurusu, değerlendirme süreci sonrası uygun görülmesi halinde aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

1250 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

* e-Devlet mobil uygulamasına veya herhangi bir tarayıcıdan www.turkiye.gov.tr web sayfasına açarak kullanıcı adınız ve şifreniz oturum açın

* e-Devlet'in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti sayfasını açın

* Sağ köşede bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın

* Açılan sayfada bulunan sözleşmeyi okuyup onaylayın ve devam tuşuna basın

* Açılan sayfada bulunan T.C. kimlik numarasını ve adres bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin, doğru ise DEVAM ET tuşuna basın

* Yeni açılan sayfada 1250 TL yardım parası başvuru formunu inceleyin

* Tüm bilgileri okuyun ve size uygun olanları işaretleyin

* Aile Destek Programına Başvurmak İstiyor musunuz? seçeneği mutlaka EVET olarak işaretleyin

* Sizden IBAN bilgileriniz istenecektir IBAN bilgisini girin ve tüm formu doldurun

1250 TL SOSYAL YARDIM DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN