CHP adaylık için tam yetki vermişti: Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşecek

CHP adaylık için tam yetki vermişti: Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2 Mart'ta bir araya gelecek Millet İttifakı'nın toplantısı öncesinde, aday belirleme konusunda milletvekillerinden 'tam yetki' aldı. Kritik karar siyaset gündemini hareketlendirirken CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener'in yarın bir araya geleceği öğrenildi.

Deprem felaketi nedeniyle görüşmelerini ve aday duyuru tarihlerini erteleyen Millet İttifakı, siyaset gündeminde verilen aranın ardından 2 Mart'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor.

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında deprem nedeniyle ertelenen Parti Meclisi ve grup toplantıları gerçekleştirildi. Parti Meclisi'nde, depremle ilgili gelişmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi hazırlık çalışmaları ele alındı.

KILIÇDAROĞLU'NA TAM YETKİ

Toplantı sonrasında CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzalarıyla bir bildiri yayımlandı. Bildiride, "Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar almak konusunda oybirliğiyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirilmiştir" denildi. CHP Grup Başkanvekillerinin yayınladığı bildiri konuşulurken isminin metinde geçmediği bir adayın da gündemde olduğu ifade edildi.

'KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER YARIN BİR ARAYA GELECEK'

Halk TV Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, bağlandığı programda CHP Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener'in yarın bir araya geleceğini aktardı. Babaeker’in açıklaması şöyle:

''Kemal Kılıçdaroğlu ve Akşener yarın bir araya gelecekler. İYİ Parti ile CHP arasında ne zamandır gerilimin olduğu konuşuluyordu. 2 Mart'taki görüşme öncesinde aradaki pürüzlerin giderilmesi için görüşecekler. Ama o açıklamada şöyle bir metin vardı: 'Aslında metinde bulamayacağınız bir isim üzerinde ortaklaştılar' dedi Özgür Özel. Bu cümle bir tartışma yarattı. CHP'deki kaynaklarımla da görüştüm. Tüm vekiller partideki cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu yönünde görüş bildirdi, görüşün bildiriye yansımasını istedi. Kemal Kılıçdaroğlu kendi adının bu bildiriye yansımasına izin vermedi. Ama aday belirleme yetkisinin altılı masada olduğunu söyledi.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN