BofA, Türk bankalarının hedef fiyatlarında yükselişe gitti

BofA, Türk bankalarının hedef fiyatlarında yükselişe gitti

Bank of America, Türk bankalarının hedef fiyatlarını yükselterek al tavsiyesini sürdürdü.

Bank of America, Türk bankalarına yönelik olumlu bir rapor yayımladı ve Türk bankalarının hedef fiyatlarını yükseltti. "İkinci tur için hazır mısınız?" başlıklı raporda, Türk bankaları için al tavsiyesinin korunduğu belirtildi.

Raporun etkisiyle bankacılık endeksinde önemli bir yükseliş yaşandı. Gün içerisinde en yüksek 13 bin 373 puana ulaşan bankacılık endeksi, saat 14.37 itibarıyla yüzde 1 primle 13 bin 163 puandan işlem gördü.

Bank of America'nın raporunda, Türk özel banka hisselerinin son altı ay içinde yüzde 95 artış gösterdiği ve dolar bazında yaklaşık yüzde 75 değer kazandığına vurgu yapıldı. Raporda, "Ortodoks politikalar yürürlükte kaldıkça, Türk bankalarının değerleme potansiyelinin artmaya devam edeceği" ifade edildi.

YENİ HEDEF FİYATLAR

Raporda ayrıca, Bank of America'nın Türk bankaları için belirlediği yeni hedef fiyatlar da yer aldı. Akbank için yeni hedef fiyat 90 TL olarak belirlenirken, Garanti BBVA'nın hedef fiyatı 99 TL'den 136 TL'ye çıkarıldı. Yapı Kredi'nin yeni hedef fiyatı 47 TL olarak açıklanırken, İş Bankası'nın hedef fiyatı 21 TL olarak belirlendi. Halkbank ve Vakıfbank'ın hedef fiyatları ise sırasıyla 9,5 liradan 12,7 liraya ve 5 liradan 19 liraya yükseltildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN