Borcumu nasıl ödeyeceğim derdi geride kaldı! Karar resmen onaylandı! Bütün borçlara elveda

Borcumu nasıl ödeyeceğim derdi geride kaldı! Karar resmen onaylandı! Bütün borçlara elveda

Borcu bulunan vatandaşları sevindiren karar TBMM'den geldi. Alınan yeni kararlar doğrultusunda bütün borçlara elveda diyeceksiniz. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Yıl içerisinde ya da geçmişten kalan birçok borcu bulunan vatandaş TBMM'den çıkan yeni karar hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Borçlu bulunan kişileri yakından ilgilendiren karar doğrultusunda bütün borçların ortadan kalkacağı belirtildi. TBMM tarafından onaylanan karar Resmi Gazete’de yayınlanırken tüm detaylarda merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…
BÜTÜN BORÇLARA ELVEDA

Kamuya borcu bulunan vatandaşlar uzun süredir beklediği yapılandırma düzenlemesinin meyvelerini almaya başlıyor. Uzun süredir Tartışmalara neden olan yapılandırma yasası TBMM onayından geçerken Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ekonomik açıdan zor bir süreçten geçerken yeni karar da vatandaşlara ilaç gibi geldi. Yapılandırma yasası kapsamında vergi, sigorta, gümrük ve kamuya borcu bulunan bütün vatandaşların borçları sıfırlanacak.

para-eyt.jpg

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA YER ALIYOR?

Kamuya borcu bulunan vatandaşları yakından ilgilendiren karar doğrultusunda yapılan açıklamalarda merak ediliyor. Bu kapsamda 2.000 TL ve altında borcu bulunan vatandaşların borçlarının tamamen silineceği duyuruldu. Gelir, kurum, muhtasar, KDV vergileri için matrah artışı ve demirbaş stokları ile ilgili de düzenlemeler yeni düzenleme kapsamında yer alacak. Borç yapılandırma kanunu ile birlikte vatandaşlara taksitlendirme imkanı da sunulacak. Kesinleşmemiş ve dava aşamasında bulunan borçlar içinde inceleme yapılırken kamu borçları ile kesinleşmeyen borçların da yapılandırma ile sıfırlanması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN