Borsaya 2 şirket daha geliyor

Borsaya 2 şirket daha geliyor

SPK, haftalık bülteni ile finans piyasalarına yönelik önemli kararları duyurdu. Kurul, Pasifik Holding AŞ ve Vakıf Faktoring AŞ’nin ilk halka arz başvurularına onay verdi. Ayrıca, Kurul izinsiz yurt dışı kripto ve kaldıraçlı işlem yaptıran 25 internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırımcıları yakından ilgilendiren kararları içeren haftalık bültenini yayımladı. Bültende, iki şirketin halka arz onayı, yüksek miktarlı borçlanma aracı izinleri ve piyasa güvenliğini sağlamaya yönelik idari yaptırımlar yer aldı.

HALKA ARZLAR VE BORÇLANMA İZİNLERİ

Kurul, iki şirketin halka arzını onaylayarak yeni yatırım fırsatlarının önünü açtı:

  • Pasifik Holding AŞ: Halka arz fiyatı 1,5 lira olarak belirlendi.

  • Vakıf Faktoring AŞ: Halka arz fiyatı 14,20 lira olarak onaylandı.

Öte yandan, Deniz Yatırım, Ereğli Tekstil ve TEB Faktoring’in de aralarında bulunduğu çeşitli şirketlerin toplamda milyarlarca liralık borçlanma aracı ihraç başvurularına izin verildi. Vakıf Varlık Kiralama AŞ’nin 40 milyar liralık kira sertifikası ihracı başvurusu da onaylananlar arasındaydı.

YENİ FONLARA KURULUŞ İZNİ

Piyasa derinliğini artırmayı hedefleyen SPK, girişim sermayesi ve gayrimenkul yatırım fonlarının kuruluşuna da onay verdi:

  • Inveo Portföy Yönetimi AŞ Mobilfon ve Ziraat Portföy Yönetimi AŞ'nin iki yeni özel girişim sermayesi yatırım fonunun kuruluşuna izin verildi.

İZİNSİZ KRİPTO SİTELERİNE ERİŞİM ENGELİ VE İDARİ CEZALAR

Piyasa güvenliğini korumaya yönelik idari yaptırımlar da bültende yer aldı.

  • Erişim Engeli: Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet üzerinden yurt dışında izinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcılığı ve kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 25 internet sitesi ile 5 sosyal medya hesabına erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

  • Para Cezası: Piyasa düzenlemelerine aykırılıklar nedeniyle 13 tüzel ve 2 gerçek kişiye toplam 71 milyon 827 bin 670 lira idari para cezası kesildi.

  • Suç Duyurusu: Kurul, 5 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verirken, 8 gerçek ve 1 tüzel kişiye geçici işlem yasağı getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN