Böylesi ilk defa yaşandı! Binlerce kilometre öteden Türkiye'ye teklif: Gelin birlikte yapalım

Böylesi ilk defa yaşandı! Binlerce kilometre öteden Türkiye'ye teklif: Gelin birlikte yapalım

AFEX'23 etkinliğinde konuşan Gine Ticaret Bakanı Joao S. Handem Junior, Türkiye'ye şaşırtan bir teklifte bulundu. Tarım konusunda ortak olmak isteyen Bakan Junior, ortaklığa hazır olduğunu belirtti. İşte, Bakan Junior'un o açıklamaları...

Afrika İş Forumu ve Fuarı tarafından düzenlenen AFEX'23 etkinliği 29 Temmuz tarihinde İstanbul Pullman Otel'de başladı.

Etkinlikte konuşma yapan Bakan Junior, Gine'nin Afrika'nın batısında kalan bir ülke olduğunu, 36 kilometrelik bir alana yayıldığını ve 2 milyon kişiye ev sahipliği yaptığını söyleyerek ekonominin önemli bir bölümünü tarımın oluşturduğunu aktardı.

"İŞBİRLİĞİNE KAPI ARALADIK"

Tarımın kalkınma için büyük önem taşıdığını belirten Junior, şunları söyledi:

"Kaju birinci ihraç ürünümüz. Toplumumuzda çoklu etnik yapı bulunuyor. Senegal ile komşuyuz. Gine'de çok ciddi fırsatlar var. Tarım sektörü kalkınmada çok ciddi fırsatları beraberinde getirirken herkese kapımızın açık olduğunu, işbirliğine kapı araladığımızı da söylemek isteriz. Türkiye ile birlikte ortaklık yapmaya hazırız. Birincil hedefimiz ekonomik durumumuzu iyileştirmek."

c-h-5-ic.jpg

"AFRİKA BİRBİRİNE İSTANBUL ARACILIĞIYLA BAĞLANIYOR"

Türk Afrika İş Adamları Derneği (TABA) Başkanı Muhammet Fatih Akbulut ise, "Afrika'daki büyükelçilik 44'e çıktı. Halihazırda Türk Hava Yolları'nın (THY) uçtuğu destinasyon sayısı 64. Bu son derece önemli bir konu. Afrika birbirine İstanbul aracılığıyla bağlanıyor." sözlerini kullandı.

Kenyalı çiçek üreticilerinin çoğunun ürünlerini Afrika'ya THY üzerinden sattığını da söyleyen Akbulut, Türkiye'nin stratejik lokasyondaki önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN