Brent Petrol 55 dolara düşecek! Dev banka petrol tahmini açıklayıp tarih verdi: Bu sefer haber sevindirici

Brent Petrol 55 dolara düşecek! Dev banka petrol tahmini açıklayıp tarih verdi: Bu sefer haber sevindirici

Citigroup analistleri Brent petrolle ilgili dikkat çeken tahminlerde bulundu. Analistler Brent Petrolün ikinci çeyrekte 78 dolar olacağını söylerken, önümüzdeki yılın sonunda düşeceği rakamı da açıkladı. İşte, analistlerin brent petrolle ilgili o değerlendirmeleri…

Citi tarafından hazırlanan raporda, Brent Petrolün 2024 yılının ikinci çeyreğinde ortalama 78 dolar/varil olacağı, 3’üncü çeyrekte 74 dolar/varil ve 4’üncü çeyrekte 70 dolar/varile gerileyeceğini öngörüldü.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DÜŞÜŞE GEÇİYOR

Cit’nin 2025 petrol görünümü şaşırtıcı olarak düşüş eğiliminde. Banka ilk çeyrekte 65 dolar/varil, ikinci ve üçüncü çeyrekteyse 60 dolarlık fiyat tahmininde bulunuyor. Banka, fiyatın sonradan 4’üncü çeyrekte 55 dolar seviyesine düşeceğini öngördü.

Öngörülen değerlerden kimisi vadeli işlem eğrisinin yüzde 28 kadar altında. Citi, West Texas Intermediate ham petrolünün bu çeyrekte ortalama 5 $/varil iskontoda kalmasını, ardından iskontonun bu yılın geri kalanında ve 2025'e kadar 4 $/varile düşmesini beklediğini söyledi.

brent-petrol-dusecek-1.jpg

Banka analistçileri İsrail, İran, Irak, Libya ile Venezuela’yla alakalı arz risklerini kabullenirken, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ile Rusya’nın ihtiyaç durumunda kolayca daha fazla varil sağlayabileceğini belirtti. Banka, özellikle BAE’nin OPEC+ kesintilerinin başlamasından bu zamana önemli kapasite artışları yaşandığını aktardı.

OPEC dışındaki üreticiler için banka, üretimin 2024 yılında ABD’de 500.000 varil/gün, Kanada için 200.000 varil/gün, Brezilya için 400.000 varil/gün ve Guyana için 150.000 varil/gün artacağı tahmininde bulundu. Citi, tüm ülkelerin önümüzdeki sene de muhtemel ilave artışlar gerçekleştireceğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN