Brent petrol yükseldi endişe arttı! Akaryakıta zam veya indirim var mı? (2 Nisan 2024 benzin ve motorin fiyatları)

Brent petrol yükseldi endişe arttı! Akaryakıta zam veya indirim var mı? (2 Nisan 2024 benzin ve motorin fiyatları)

Brent petroldeki dalgalanma ile birlikte akaryakıt fiyatları değişmeye devam ediyor. Sürücüler benzin ve motorinde zam ya da indirim haberlerini araştırıyor. Petrol fiyatlarındaki tarihi yükseliş piyasaları tedirgin ederken güncel akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. Peki benzin ve motorin fiyatlarına zam ya da indirim geliyor mu? Brent petrol kaç dolar oldu? İşte 2 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları...

Araç sahipleri tarafından güncel benzin ve motorin fiyatları sorgulanmaya devam ediyor. Brent petrolün 87 dolara kadar tırmanması piyasaları alevlendirdi. Sürücüler 'Akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? Benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorularını araştırırken gözler tabelalara çevrildi. Peki 2 Nisan 2024 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte 2 Nisan 2024 il il güncel benzin, LPG ve motorin fiyatları...

AKARYAKIT FİYATLARINA OKKALI ZAM YOLDA

Küresel piyasalarda Brent petrol 87 dolara kadar dayandı. İsrail ve Filistin arasında süren gerginlik ve Rusya-Ukrayna krizinin küresel enerji arzını olumsuz etkileyebileceği endişesi etkili oldu. Petrol fiyatlarındaki artış sonrası akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar bekleniyor.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR OLDU?

Petrol, Ortadoğu'da artan jeopolitik riskler ve Meksika'dan gelen arzın daralmasının fiyatların yükselmesine yardımcı olmasıyla beş ayın en yüksek seviyesini gördü. Brent, pazartesi günü yüzde 0,5 yükseldikten sonra varil başına 88 dolara yükseldi; ABD ham petrolü ise 84 dolar civarında yer aldı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 87,98 dolardan işlem görüyor. Fiyat artışında, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD'de ekonomik aktivitenin güçlü seyrettiğine işaret eden veriler ve artan jeopolitik gerginlikler etkili oldu.

yeni-proje-2024-04-02t114539-335.jpg

2 NİSAN 2024 AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

İstanbul Avrupa Yakası

  • Benzin fiyatı: 43.45 TL
  • Motorin litre fiyatı: 42.02 TL
  • LPG litre fiyatı: 22.47 TL

İstanbul Anadolu yakası

  • Benzin fiyatı: 43.36 TL
  • Motorin litre fiyatı: 41.95 TL
  • LPG litre fiyatı: 21.93 TL

ANKARA

  • Benzin fiyatı: 44.26 TL
  • Motorin fiyatı: 42.88 TL
  • LPG fiyatı: 22.37 TL

İZMİR

  • Benzin fiyatı: 44.49 TL
  • Motorin fiyatı: 43.12 TL
  • LPG fiyatı: 22.01 TL

yeni-proje-2024-04-02t114603-149.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN