Bu elektrikliyi alan aracını şarja takmayı unutacak! En uzun menzilli elektrikli resmen yollarda: Dünya menzil rekoru

Bu elektrikliyi alan aracını şarja takmayı unutacak! En uzun menzilli elektrikli resmen yollarda: Dünya menzil rekoru

Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artarken insanların en özen gösterdiği konulardan biri uzun menzil konusu oluyor. Bu doğrultuda araç alan kişiler bu modelden resmen vazgeçemeyecek. En uzun menzilli model yollara çıktı. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken dünya genelinde elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artıyor. Elektrikli otomobil almak isteyen kişilerin çoğu ise ilk olarak aracın menzil özelliklerine odaklanıyor. Araç her ne kadar uzun menzilli olursa araç sahibi o kadara rahat olacağını düşünüyor. Çünkü araçların uzun sürede şarj olması ya da şarjlarının uzun süre gitmemesi problem olarak görülüyor.

Çin'in öncü elektrikli otomobil üreticisi Nio, otomobil endüstrisinde bir dönüm noktasına imza atarak, seri üretimde dünyanın ilk yarı katı pil paketini piyasaya sürdü. Bu yeni pil teknolojisi, 260 Wh/kg enerji yoğunluğu sunarak, elektrikli araçlara 1.055 kilometreye kadar olağanüstü bir menzil sağlıyor.

YARI KATI PİLİN ÖZELLİKLERİ

2014 yılında kurulan ve bugüne kadar yüksek performanslı elektrikli araçlar üreten Nio, müşterilerine şimdiye kadar 75 kWh ve 100 kWh'lik iki pil seçeneği sunuyordu. Şimdi ise bu seçeneklere ek olarak, 150 kWh kapasiteye sahip yarı katı pil seçeneği eklendi. Bu devrim niteliğindeki pil, yalnızca abonelik sistemi ile kullanılabilecek.

yeni-proje-2-004.jpg

NİO VE WELİON'DAN ORTAK BAŞAR

Nio'nun pil hücresi tedarikçisi olan Pekin merkezli WeLion New Energy Technology ile iş birliği içinde geliştirilen 150 kWh yarı katı pil, 360 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip hücrelerden oluşuyor. Bu, paketin tamamının 260 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip olduğu anlamına geliyor. Nio, bu yeni pilin sıradan pillere göre altı kat daha güçlü soğutma sistemine sahip olduğunu ve ağırlığının sadece 676 kg olduğunu belirtiyor. Bu, Nio'nun 100 kWh pil paketinden yalnızca 20 kg daha ağır anlamına geliyor.

YAZ AYLARINDA LANSMAN BEKLENİYOR

Nio, 150 kWh yarı katı pilin resmi lansmanının bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşeceğini duyurdu. Seri üretimin başlaması, bu yeni pil teknolojisinin birkaç ay içinde Nio'nun Güç Takas İstasyonlarında satışa sunulacağını müjdeliyor. Bu, özellikle yaz aylarında turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Batı Çin eyaleti Sincan için ideal bir zamanlama olacak.

yeni-proje-1-003.jpg

DÜNYA REKORU KIRAN MENZİL

Nio'nun kurucu ortağı ve CEO'su William Li, daha önce yaptığı bir test sırasında, Nio ET7 sedan modelinin 150 kWh yarı katı pil ile tek şarjla 1.044 km yol kat ettiğini açıklamıştı. Bu test, seri üretilen bir elektrikli araç için dünya rekoru anlamına geliyor. Li, aynı pilin başka bir testte Kunming'den Beihai'ye kadar olan rotada 1.145 km yol kat ettiğini de paylaşmıştı

Nio'nun bu son teknoloji yarı katı pil paketi, elektrikli araçların menzil ve performans sınırlarını yeniden tanımlayarak, sürdürülebilir ulaşımın geleceğine önemli bir katkı sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN