Bu kadar menzil benzinli de bile yok! Kia'dan piyasayı sallayacak sedan: 612 beygirlik canavar

Bu kadar menzil benzinli de bile yok! Kia'dan piyasayı sallayacak sedan: 612 beygirlik canavar

Kia'dan elektrikli piyasasını sallayacak sedan model tanıtıldı. Yüksek menziliyle dikkat çeken yeni model, benzinli otomobillerle kıyaslandığında öne çıkıyor. Motor gücü 612 beygirlik canavar o tarihte müşterileriyle buluşacak. İşte tüm özellikleri...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil piyasasında yeni dönem başladı. Yüksek menzilli otomobillerin piyasaya sürülmesiyle Kia'dan yeni model tanıtıldı. Dış tasarımıyla büyüleyen bu model 612 beygir gücüyle bekleyenlerini heyecanlandırdı. Bu modeldeki menzil, benzinli otomobillerde bile yok...

YÜKSEK MENZİLLİ ELEKTRİKLİ

Hyundai-Kia grubu, elektrikli otomobil piyasasında yeni bir devrimin sinyallerini verdi. Kore medyasına sızan bir dökümanla gün yüzüne çıkan bilgilere göre, grup eM adını verdiği yeni elektrikli araç platformu üzerinde çalışıyor. Bu platform, 800 kilometreye varan menzil ve 612 beygir gücündeki bir sedan geliştirmenin kapılarını aralıyor.

2026-kia-stinger-render-3-1536x1086.webp

Bu çığır açan sedan, GT1 kod adıyla geliştiriliyor ve Kia'nın sevilen modeli benzinli Stinger'ın yerini alması bekleniyor. Muhtemelen Kia EV8 ismiyle piyasaya sürülecek olan bu araç, 113,2 kWh kapasiteli devasa bir bataryaya sahip olacak ve bu sayede 800 km'lik etkileyici bir menzile ulaşacak.

Kia'nın mevcut e-GMP platformundan daha yeni ve verimli olan eM platformuna geçişi, aracın performansında önemli iyileştirmeler vaat ediyor. 800V motor teknolojisi kullanılacak araçta, şarj hızı da 350 kW'ı aşarak kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak. Hyundai-Kia grubu, eM platformunu ilk olarak Genesis markası altında 2025 yılında müşterilerle buluşturmayı hedefliyor ve EV8 modelinin lansmanını ise hemen ardından gerçekleştirmeyi planlıyor.

2026-kia-stinger-render-2-1536x1086.webp

'BENZİNLİLER DE BİLE O KADAR MENZİL YOK'

Kia'nın bu yeni elektrikli sedanı, sürdürülebilirlik ve yüksek performansı bir araya getirerek otomobil severlerin beklentilerini yüksek tutuyor. 800 kilometre menzil, sadece elektrikli araçların geleceğinde değil, aynı zamanda uzun mesafe seyahatlerinde de yeni bir dönemi müjdeliyor. Kia, bu yeni modeliyle elektrikli araç piyasasında rekabeti bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Kia'nın yeni modeli, "Bu kadar güçlü bir motora sahip araç için menzil, benzinli otomobillerde bile oldukça nadir" uzmanların yorumuna neden oldu.

Kia'nın bu hamlesi, elektrikli araç teknolojisindeki hızlı gelişimin bir göstergesi olarak, otomobil dünyasında heyecan yaratıyor. EV8, sadece bir araçtan daha fazlasını vaat ediyor; geleceğin ulaşım çözümlerine yönelik cesur bir adımı simgeliyor. Otomobil tutkunları, Kia'nın elektrikli geleceğe yaptığı bu büyük yatırımı merakla bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN