Bu Kia başka Kia: EV4, SUV görünümlü sedan yakında yollarda

Bu Kia başka Kia: EV4, SUV görünümlü sedan yakında yollarda

Bu Kia, diğerlerinden çok daha farklı! Yakında yollarda olacak olan EV4, SUV görünümlü sedan ile farkını ortaya koyacak! Yeni Kia EV4 o tarihte piyasaya geliyor...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Kia'nın elektrikli araç pazarındaki iddialı yürüyüşü, yeni modeli EV4 ile yeni bir boyuta taşınıyor. 2025 yılının başlarında piyasaya sürülecek olan EV4, SUV hatları taşıyan bir sedan model olarak dikkat çekiyor. Kompakt sedan kategorisinde yer alacak bu model, Kia'nın elektrikli araç gamında önemli bir yer tutacak.

2024'ÜN SONUNDA BANTTAN İNİYOR

whatsapp-image-2024-02-07-at-07-28-51-2.jpeg

EV4, geçtiğimiz yıl tanıtılan konseptin ardından büyük bir merak uyandırmıştı. "Dört kapılı, üç kutulu" tasarım dilini, SUV tasarım hatları ile harmanlayarak piyasaya sürülecek olan EV4, Kia'nın elektrikli modeller alanındaki yenilikçi yaklaşımını ortaya koyuyor. The Korean Car Blog'un paylaştığı bilgilere göre, bu model 2024 yılının sonlarında üretim hattına taşınacak ve 2025'in başlarında müşterilerle buluşacak.

TESLA'YI TAHTINDAN İNDİRMEK İSTİYOR

whatsapp-image-2024-02-07-at-07-28-51.jpeg

Kia CFO'su Woo-Jeong Joo'nun verdiği bilgilere dayanarak, EV4'ün üretiminin gecikme nedeni tam olarak açıklanmamış olsa da, aracın malzeme kalitesinin artırılmasıyla ilgili olabilir. Bu strateji, Kia'nın EV3, EV4 ve EV5 modellerini sırayla piyasaya sürme planının bir parçası olarak görülüyor. EV4'ün Tesla Model 3 ile rekabete gireceği ve arkadan itişli ile dört tekerden çekişli seçeneklere sahip Model 3'ün aksine, büyük ihtimalle önden çekişli bir yapıya sahip olacağı belirtiliyor.

whatsapp-image-2024-02-07-at-07-28-51-1.jpeg​​​​​​​

Henüz EV4 hakkında teknik detaylar paylaşılmamış olsa da, modelin Kia'nın e-GMP platformunda veya yeni geliştirilen IMA üzerine üretilebileceği üzerine tahminler yapılıyor. IMA, üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen bir mimari olup, EV4'ün temelini oluşturabilir.

Kia'nın EV4 ile elektrikli araç pazarındaki rekabette iddialı bir konum alması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN