Bu kocaman D sınıfı SUV 600 bin liradan satışa çıkıyor! Otomotivde rekabet kızışıyor: Çin'e karış Avrupa atağı

Bu kocaman D sınıfı SUV 600 bin liradan satışa çıkıyor! Otomotivde rekabet kızışıyor: Çin'e karış Avrupa atağı

Otomotiv sektöründe çok ses getiren arabalarıyla Çinli devler dilden düşmüyordu. Çin'e karış Avrupa atağı! Ucuz araba arayanlar buna bayılacak! Bu kocaman D sınıfı SUV 600 bin liradan satışa çıkıyor! Otomotivde rekabet kızışıyor...

Stellantis Grubu, Çinli otomotiv devi Leapmotor ile stratejik ortaklığını derinleştirerek Avrupa pazarına yönelik iddialı bir hamleye hazırlanıyor. Daha önce Leapmotor’un %21 hissesini alan Stellantis, Çin’de büyük ilgi gören T03 ve yeni D segmenti SUV modeli C10’u Avrupa’da piyasaya sürmeye karar verdi. Bu karar, Stellantis CEO'su Carlos Tavares’in Çinli rakiplere karşı düşük fiyat segmentinde rekabeti kaybetmemek amacıyla alındı.

Automotive News'un haberine göre, Leapmotor’un T03 ve C10 modelleri Eylül ayından itibaren Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, Portekiz, Belçika, Yunanistan ve Romanya’da satışa sunulacak. 2025 Mart ayında ise bu ülkeler arasına İngiltere de katılacak. Danimarka ve İsviçre de ilerleyen dönemde bu pazara dahil olacak ülkeler arasında. Başlangıçta 200 bayi üzerinden yapılacak satışlar, 2026 yılına kadar 500 bayiye çıkartılacak.

Stellantis & Leapmotor form Leapmotor International - to launch T03 and C10 in Europe - AutoBuzz.my

ÇİNLİ TEHDİT KARŞISINDA ÇİNLİ PANZEHİR

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, “20 bin Euro altı pazarını Çinli rakiplere kaptırmak istemiyoruz” açıklamasıyla bu stratejik hamlenin arkasındaki nedeni net bir şekilde ortaya koydu. Bu hamle ile Stellantis, Avrupa’daki uygun fiyatlı otomobil pazarında Çinli markaların artan etkisine karşı kendi çözümünü üretmiş oldu.

AVRUPA ÜRETİM PLANLARI

Stellantis, Avrupa’da üretim için Avrupa Birliği'nin kararlarını bekliyor. İhtiyaç duyulması halinde Polonya’da üretim yapmayı planlayan şirket, bu sayede Avrupa pazarındaki tedarik zincirini güçlendirmeyi hedefliyor.

Leapmotor C10 Türkiye'de satışta. Teknik Özellikleri Menzili ve Fiyatı - Elektrugo

FİYATIYLA PİYASAYI SALLAYACAK

Stellantis’in Leapmotor ile gerçekleştirdiği bu hamle, Avrupa otomotiv pazarında büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor. 19 bin dolarlık (yaklaşık 600 bin TL) cazip fiyatlarıyla T03 ve C10 modelleri, Çinli rakiplere karşı güçlü bir rekabet unsuru olarak öne çıkıyor. Stellantis, bu stratejik adımıyla uygun fiyat segmentinde liderliği hedefliyor ve Avrupa otomotiv pazarında dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN