Bunu yapmayan emekliye promosyon yok! SGK üstüne basa basa duyurdu: "Promosyon hakkınızı kaybedebilirsiniz"

Bunu yapmayan emekliye promosyon yok! SGK üstüne basa basa duyurdu: "Promosyon hakkınızı kaybedebilirsiniz"

Yeni yıl ile birlikte emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Gelen zam sonrası hem kamu bankaları hem de özel bankalar emeklilere özel olarak verilen promosyon ücretlerini güncelledi. Milyonlarca kişi güncel promosyon ödemelerini sorgularken SGK uzmanlarından kritik uyarı geldi. Bunu yapmayan emekliye promosyon yok! SGK üstüne basa basa uyardı. Promosyon hakkınızı kaybedebilirsiniz! İşte detaylar haberimizde...

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının ardından bankalar promosyon ödemelerini güncelledi. Şuan güncel olarak emeklilere 10 bin ve 15 bin TL arasında promosyon ödemeleri yapılırken milyonlarca kişi 'Zamlı promosyon ödemeleri nasıl alınır?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama ise geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üstüne basa basa uyardı. Bunu yapmayan emekliye promosyon yok! Hemen kontrol edin, geç kalan promosyon hakkını kaybedecek.

SGK ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: BUNU YAPMAYAN EMEKLİ PROMOSYON ALAMAYACAK!

Bankaların promosyon güncellemesi sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yeni bir uyarı geldi. SGK, emekli promosyon ücreti almak isteyen emeklilerin belirli işlemleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Bu işlemleri yapmayan kişiler ise emekli promosyon ücretlerinden yararlanamayacak. Vatandaşların maaş promosyonu almak için önce seçtikleri bankaya beyanname vermesi gerekiyor.

yeni-proje-2024-03-27t132716-572.jpg

"HAKKINIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ..."

SGK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarıldı ve 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi.

Bunun yanı sıra, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon vatandaş da başvurmaları durumunda 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımdan alabilecek. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekiyor."

yeni-proje-2024-03-27t132635-441.jpg

ZAMLI PROMOSYON ÖDEMELERİ NASIL ALINIR?

Kamu bankaları herhangi bir başvuru olmadan emeklilerin promosyon ücretlerini otomatik olarak güncellenmiyor. Bu nedenle emeklinin bağlı olduğu şubelere giderek öncelikle güncelleme başvuru yapması gerekiyor.

Diğer yandan aynı şubeden aldığı promosyona ek zam istemeyip başka bir banka seçecek emekliler ise sözleşme bitimi sonrasında e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. e-Devlet’te yer alan banka tercihi bölümünden istenen bankanın seçilmesi yeterli oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN