BYD 300 bin liralık bu SUV'uyla Türkiye'yi alt üst edecek! Otomotiv sektöründe işler değişti: Avrupa da yandı

BYD 300 bin liralık bu SUV'uyla Türkiye'yi alt üst edecek! Otomotiv sektöründe işler değişti: Avrupa da yandı

Türkiye piyasasını alt üst edecek yeni SUV tanıtıldı. Elektrikli otomobil devi BYD'den 300 bin liralık SUV geldi. Otomotiv sektöründe Avrupa'yı yakan hamle geldi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil devi BYD'den 300 bin lira değerinde SUV model tanıtıldı. Piyasada kartları yeniden karan model sektördeki işleri değiştirdi. Türkiye'nin ihracatının etkilenme ihtimali gözler önüne serildi. İşte tüm detaylar...

2030 YILINA KADAR LİDERLİĞİ HEDEFLİYOR

Çinli otomotiv devi BYD, Avrupa'da 2030'a kadar elektrikli araç pazarında lider olma hedefini belirledi. Şirket, kendi ürettiği piller ve motorlarla rekabette öne geçmeyi amaçlıyor. Ancak jeopolitik riskler ve Avrupa Birliği politikaları, başarı yolunda aşılması gereken önemli engeller arasında.

066d1274b767e175597d65eb4208618d2508x0.jpg

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, Avrupa pazarına büyük yatırımlarla girerek 2030'a kadar elektrikli araç (EV) pazarında lider olmayı hedeflediğini açıkladı. Bu iddialı plan kapsamında BYD, Tesla, Stellantis, Volkswagen, Hyundai, Toyota ve Renault gibi devlerden pazar payı almayı planlıyor. Kendi pillerini ve motorlarını üretmesi sayesinde maliyet avantajını kullanmayı hedefleyen şirket, aynı zamanda hibrit araç üretimiyle de riski çeşitlendiriyor.

pl157430011-5-seats-byd-ev-car-sea-gull-electric-vehicle-with-multiple-interior-features-clean-energy-electric-car-new-car.webp

TAM ENTEGRE ÜRETİM AVANTAJI

Pil ve motor üretimini kendi yapan BYD, tedarik zincirinde Bosch, Forvia, Valeo, Contitech, ZF ve Schaffler gibi büyük tedarikçilere bağımlı olmayan nadir üreticilerden biri olarak öne çıkıyor. Bu durum, şirketin rekabet gücünü artırırken mevcut markaları ve tedarikçileri zor bir rekabetin beklediği anlamına geliyor.

aa1lb08e-1.jpg

HİBRİT STRATEJİSİ DE PİYASAYA ÇİFTE DARBE OLACAK

BYD, pazarda sadece elektrikli araçlara odaklanmak yerine hibrit araç üretimiyle de çeşitlilik sağlayacak. Bu stratejinin, pazar risklerini azaltırken rekabetteki esnekliği artırması bekleniyor. Ancak, ABD ve Avrupa arasındaki ticari ilişkilerdeki belirsizlikler ve Rusya ile süregelen gerilim, şirketin Avrupa'daki başarısını zorlaştırabilir.

byd2.jpg

TÜRKİYE'YE 10 MİLYAR DOLARLIK ZARAR

BYD'nin iddialı hedefleri, Türkiye'de de yankı buldu. Üreticinin 10.000 dolar (Yaklaşık 320 bin lira) fiyat etiketine sahip Seagull modeliyle hedeflerini gerçekleştirmesi halinde, Türk pazarında ilk 4'e rahatça girebileceği tahmin ediliyor. Ancak bu başarı, Türkiye'nin ihracatını etkileyebilir. BYD'nin Avrupalı rakiplerinden pazar payı alması, Türkiye'nin Avrupalı otomobil üreticilerine yaptığı ihracatta 2030'a kadar 5 ila 10 milyar dolarlık bir kayba yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN